Cizre’de bir tarafta kutlama bir tarafta gösteri

Cizre’de bir tarafta kutlama bir tarafta gösteri
DEM Partinin seçimi kazanmasını ardından mahalle aralarında kutlama yapan DEM partililerin arasında bulunan bir gurup izinsiz gösteri düzenleyip polis ve polis araçlarına saldırdı. Polis guruba gaz bombaları ile müdahale etti.

Cizre’de DEM Partinin resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından DEM Partililer araçları şehir turu atıp kutlama yaparken mahalle aralarında ise izinsiz gösteri yapmak isteyen guruplara polis müdahale etti.

Cizre’de DEM partinin Belediye seçimlerini kazanmasının ardından caddeler panayır alanına dönerken sokaklar ise savaş alanına döndü. Bazı DEM Partililer seçim zaferini araçları ile caddelerde tur atarak kutlarken bazıları ise Nur, Sur ve Cudi Mahallesinin ara sokaklarında izinsiz gösteri düzenlenmek istedi. Güvenlik güçleri göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edip göstericileri dağıtmaya çalıştı.

dsc-0119.jpg

Olaylara müdahale eden zırhlı araç devrildi, 5 Polis Yaralandı

Cizre’de Sur mahallesindeki olaylara müdahale eden Polis zırhlı aracı devrildi. Devrilen zırhlı araçta bulunan 5 polis memuru yaralandı. Meslektaşları tarafından zırhlı araçtan çıkarılan yaralı polis memurları olay yerine sevk edilen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayakta tedavileri yapılan polisler tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Güvenlik güçleri olası bir provaksyon ve olaya karşı ilçenin kritik noktalarında zırhlı araçlarla nöbet tutmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.