Yapay Zekaya Göre Şırnak’ın ismi “ İbrahim Tatlıses”

Yapay Zekaya Göre Şırnak’ın ismi “ İbrahim Tatlıses”
Yapay zeka ilimize İmparator lakaplı Arabesk-Fantazi müzikleri ve Türküleri ile tanınan İbrahim Tatlıses'in ismi verildi.

Gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün yeni ve şaşırtıcı şeyler sunan yapay zekâ teknolojisi bu kez de Türkiye'deki illeri yeniden isimlendirdi.

Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zekâ teknolojisi hayatımızda yer almaya başladı. Yapay zekâ Türkiye'de yer alan 81 ili yeniden isimlendirdi. Şırnak’ın yeni ismi ise Türk Müziğinin önemli isimlerinden olan İbrahim Tatlıses olarak belirledi.

KİMİ İLÇESİNİN ADINI, KİMİ MEYVE ADI, KİMİDE YÖRE ADINI ALDI

Yapay zekâ tarafında 81 ile verilen yeni adlara göre; Samsun-Samsara, Ordu-Bellator, Amasya-Amasika, Yozgat-Boğazlıyan, Sivas-Şehriye oldu. Bazı Büyükşehirlerde ise; Ankara-Atatürk, İstanbul-İstarmoni, İzmir-Azura, Bursa-Yeşilşehir, Kayseri-Marşeş, Şanlıurfa-Şanver isimlerini aldı.

Muğla-Marmaris, Mersin-Akdeniz, Çankırı-Eldivan, Tunceli-Çemişgezek, Muş-Malazgirt, Erzincan-Kemaliye, Van-Tuşba isimleri ile kendi ilçelerinin ismini aldı.

Kahramanmaraş-İstiklal, Kütahya-Dumlupınar, Konya-Türkistan, Nevşehir-Kapadokya, Bolu-Abant, Balıkesir-Kazdağı, Malatya-Kayısı, Trabzon-Hamsipof, Giresun-Rüzgârlı, Kars-Sarpkent isimleri ile yöreye ve tarihe-kültüre göre isimlendirildi.

En dikkat çeken isim ise Şırnak'a verildi. Şırnak iline İmparator lakaplı Arabesk-Fantazi müzikleri ve Türküleri ile tanınan İbrahim Tatlıses'in ismi verildi.

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.