ŞIRNAK SU SORUNUN ARAŞTIRILMASI İÇİN VERİLEN ÖNERGE REDEDİLDİ

ŞIRNAK SU SORUNUN ARAŞTIRILMASI İÇİN VERİLEN ÖNERGE REDEDİLDİ
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Şırnak ve ilçelerinde yaşanan su sorunlarıyla ilgili TBMM’ye verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Şırnak...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Şırnak ve ilçelerinde yaşanan su sorunlarıyla ilgili TBMM’ye verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, “21’inci yüzyılda temel insan hakkı olan suya erişim yıllardır Şırnak ili, ilçeleri ve köylerinde her nedense giderilemeyen bir sorun olarak ve üstelik gün be gün daha da büyüyerek karşımıza çıkıyor. Şırnaklılardan temel bir insan hakkı daha esirgeniyor” dedi.

“ŞIRNAKLILARDAN TEMEL BİR İNSAN HAKKI DAHA ESİRGENİYOR. TEMİZ SUYA ERİŞİM HAKKI”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Şırnak ili ve ilçelerinde yaşanan su sorunlarıyla ilgili TBMM’ye verdiği Meclis araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin getirdiği grup önerisi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önergenin gerekçesini açıklayan Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan şunları söyledi: “21’inci yüzyılda temel insan hakkı olan suya erişim yıllardır Şırnak ili, ilçeleri ve köylerinde her nedense giderilemeyen bir sorun olarak ve üstelik gün be gün daha da büyüyerek karşımıza çıkıyor. Şırnaklılardan temel bir insan hakkı daha esirgeniyor. Temiz suya erişim hakkı. Haberlerde düzenli olarak İstanbul’daki baraj doluluk oranlarından bahsedilirken öte yandan yüksek teknolojili Akkuyu Nükleer Santrali sadece 8 saat uzaktayken Şırnak ili ve ilçelerinin susuzluğuna nedense bir türlü sıra gelmiyor. Üstelik seçimlerden hemen sonra da bu kesintileri dikkat çekici bir biçimde artmaya başladı.

Halkın hem kendi ihtiyaçları için hem hayvanları hem de bağı, bahçesi için haftada sadece 4 saatlik bir izinden bahsediyorum. Ülkenin hangi ilinde bu kadar uzun süren bir kesinti var? Cumhuriyet’in 100’üncü yılında uzaya insan göndereceğini söyleyen iktidar bugün kayyum siyasetiyle yönettiği illerde; özellikle Şırnak’ta halkın en temel ihtiyacı olan günlük su ihtiyacına bir çare bulamıyor, su dahi vermiyor ya da vermek istemiyor. Su hakkı diğer insan haklarının gerçekleşmesinin bir ön şartı olarak ele alınmaktadır. 

Biz Şırnak vekilleri olarak Sağlık, İçişleri, Tarım, Çevre Şehircilik Bakanlıklarına halkın yaşadığı bu sorunların köklü çözümleri için önergeler verdik. Yalnızca bizler vermedik. Geçen dönem milletvekillerimizde verdi. Bu önergeler anayasa ihlali göze alınarak hiçbir şekilde dikkate alınmıyor. Seçim bölgemiz Şırnak’ta yaşanan bu sorunun bir cezalandırma politikası olup olmadığını Genel Kurul’a soruyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.