Şırnak ve Silopi organize sanayisi ne zaman yapılacak?

Şırnak ve Silopi organize sanayisi ne zaman yapılacak?
Şırnak Milletvekilli Aslan Tatar, Şırnak ve Silopi’de yapılması planlanan organize sanayi bölgesi için Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Oruç Baba İnan ile görüştüğünü açıkladı.

Vekil Tatar sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Şırnak Organize Sanayi Bölgesi ve Silopi Organize Sanayi Bölgesi ile alakalı görüşmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sayın Oruç Baba İNAN’ı makamında ziyaret ettik. Şırnak ve Silopi OSB için gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sayın Bakan Yardımcımıza nezaket ve ilgi alakaları için teşekkür ediyorum. ”dedi

f9yh3mzw0aan6ab.jpg

ORGANİZE SANAYİ NEDİR?

Organize sanayi bölgesi, sanayinin etkinliğini ve kentte düzenli yerleşmeyi sağlamak amacıyla, sanayi tesislerini bir araya toplayarak sanayi kuruluşlarının ulaşım, kentsel toprak, enerji, yakıt, su, endüstriyel atıksu arıtma tesisi, hammadde gibi altyapı ve gereksinmeleriyle ilgili kolaylıkları bir arada bulunduran, bunun yanı sıra sanayinin çevreye olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla atık yönetim politikaları uygulayan, özel olarak planlanan ve imar planlarında da yer verilen bölge türüdür. Yapımına kamu otoritesi karar verir.

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.