Cizreliler Sonbaharda yazdan kalma bir gün yaşıyor

Cizreliler Sonbaharda yazdan kalma bir gün yaşıyor
Cizre’de Yazdan Kalma Bir Sonbahar Günü Yaşanıyor. Cizre’de, kış aylarının yaklaştığı şu günlerde yazdan kalma bir sonbahar günü yaşıyor.

Cizre’de Dicle Nehri kenarındaki parklara yazdan kalma bu sonbahar gününde güneşlenmeye gelen vatandaşlar, dökülen yaprakların hüzünlü havasını içlerine çekerek, güneşin ve sarı renkli ağaç yapraklarının kartpostal tadındaki resmini seyrediyor.

cizreliler-sonbaharda-yazdan-kalma-bir-gun-yasiyor-1-001.jpg Hem Dicle Nehrinde akan suyun verdiği huzur hem de güneşli güzel bir günün tadını doya doya yaşamak için çocukları ile parka geldiklerini ifade eden Zeki Dakak, ”Çok güzel bir gün, bu hava her zaman bulunmaz. Biz sonbahar aylarında Yaz’ı yaşıyoruz. Gençler, yaşlılar parklarda oturuyorlar. Bu hava her zaman ele geçmez. Tam oturulacak, piknik yapılacak bir hava var. Keşke her zaman böyle olsa. Yaprakların dökülmesi çok güzel duygular uyandırıyor" dedi.

cizreliler-sonbaharda-yazdan-kalma-bir-gun-yasiyor-3-001.jpg İnsanlarında bir ağaca benzediğine vurgu yapan Oktay Sezai, ağaçlar da aynı şekilde sonbahar aylarına gelince güzelleşir ve yapraklarını döker. Bu mevsimde bu güneş ihtiyarlar için tabii ki bulunmaz bir nimettir" dedi.

cizreliler-sonbaharda-yazdan-kalma-bir-gun-yasiyor-4-001.jpg Cizre’ye kışın geç geldiğini ifade eden bir diğer Cizreli Vatandaş ise Cizre’nin kışı geç gelir ve erken biter. Cizre’nin iklimi sıcak bir iklimdir. Onun içinde biz kışı, baharı ve yazı bazen bir günde yaşayabiliyoruz. Bu sonbahar gününde de bizler yazdan kalma bir günün tadını çıkarıp bu eşsiz doğa manzarasını cep telefonlarımızla resim çekerek ölümsüzleştirip hatıra olarak saklıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.