Haberimiz Ses Getirdi. Tarihi Kaledeki Çöpler temizlendi

Haberimiz Ses Getirdi. Tarihi Kaledeki Çöpler temizlendi
Cizre’de Dicle Nehri Kenarında bulunan M.Ö önce 4 bin yılında kurulan Tarihi Cizre kalesindeki çevre kirliliğini “Tarihi Cizre Kalesi Çöplerden geçilmiyor” başlığı ile haber yapmıştık. Haberimiz ses getirdi Temizlik işçileri kaledeki çöpleri temizledi.

1.jpg

Haber sitemizde “Tarihi Cizre Kalesi Çöplerden geçilmiyor” başlığı ile manşetten verdiğimiz haberimiz ses getirdi. Cizre Belediyesi Temizlik işleri Biriminde görevli temizlik işçileri kaledeki çöpleri temizleyerek, kaledeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.

whatsapp-image-2023-12-31-at-18-11-36-001.jpeg Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında restorasyon çalışmaları başlatılan ve bir kısmı ziyaret kapalı olan Kalenin ziyaret açık olan bölümlerinde oluşan çevre ve görüntü kirliliği halkın tepkisine neden olmuş ve bizde cizremgazetesi.com haber sitemizden ve Cizrem Gazetesi’nden bu haberi manşetten yayınlayarak okuyucularımızla paylaşmıştık.

whatsapp-image-2023-12-31-at-18-12-27-001.jpeg Haberimizin yayınlanmasının ardından harekete geçen Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre görüntü kirliliğinin yaşandığı Aslanlı kapı ve diğer alanlarda hummalı bir temizlik çalışması yaparak tarihi kaledeki çevre kirliliğini temizledi.Yapılan temizlik sonra tarihi kale temiz bir görünüme kavuştu.

whatsapp-image-2023-12-31-at-18-12-08-001.jpegGeçmiş tarihi Milattan önce 4 bin yıla dayanan Cizre Kalesinde Guti, Med, Asur krallıkları ve Botan Mirliği burada hüküm sürdü. Tarihi kale Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde olmak üzere 163 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldıktan sonra 2010 yılında boşaltılıp, yapılan restorasyonlardan sonra turizme açıldı.

whatsapp-image-2023-12-31-at-18-13-04.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.