24 Kasım Öğretmenler Günü Cizre'de Coşku İle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Cizre'de Coşku İle Kutlandı
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler günü coşku içinde kutlandı.

retmenler-gunu-kutlamasi-2.jpg

Cizre'deki 24 Kasım Öğretmenler Günü Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlandı. Tören Cizre Belediyesi Kültür Salonunda devam etti.Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti.

retmenler-gunu-kutlamasi-4.jpg

Etkinlikte konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, “Her meslek grubunun olduğu gibi öğretmenliğin de bir tanımı var elbette. Kalemin nura dönüştüğü, ilmin kalbe indiği, oku diye emrolunan Peygamberimizin ilk hecesidir öğretmenlik, Atilla’nın kılıcıyla başlayan, Alparslan’ın Malazgirtiyle taçlanan, Yunus Emre’nin sözleriyle vücut bulan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘ün nefes verdiği kadim Anadolu’nun özüdür öğretmenlik. ”

retmenler-gunu-kutlamasi-7.jpg

Etkinliğe katılan Öğretmenlere hitaben konuşmasına devam eden İke,”Şu an bulunduğumuz coğrafya, aslında öğretmenliğin ne olduğunu daha iyi anlamamız adına bize sunulmuş büyük bir fırsattır, İsmail Ebul iz Cezerinin sibernitiğin ilk adımlarını attığını ve ilk robotu tasarlayıp çalıştırdığını biliyor muydunuz? Ahmet-i Hani ve Ahmet El Cezerinin bu topraklarda yaşayıp şiirler yazdığını ve hemen hemen bütün bilim dallarında sayısız eserleri olduğunu biliyor muydunuz? Aslında sadece bize değil tüm insanlığa ışık tutan büyük eserlerin ortaya çıktığı bu toprakların daha nice bilim adamlarını sizlerin sayesiyle çıkaracağından şüphem yoktur.” Diye konuştu.

dsc-3199.jpg

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan Sezai Sekin’e Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Nazlı Demir tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

retmenler-gunu-kutlamasi-6.jpg

Etkinlikler Öğretmenler Günü konulu yarışmalarda dereceye giren Öğretmenlere hediyelerin verilmesi ile son buldu.

retmenler-gunu-kutlamasi-8.jpg

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.