Bu Köyde Öğrenciler Servis Sorunu Yaşıyor

Şırnak Merkez Dağkonak Köyünde bulunan vatandaşlar, okula giden çocuklarının erken saatte servis araçlarıyla köyden aldığı için, okul önlerinde mağdur olduklarını iddia ederek yetkililerin bu konuda çözüm bulmalarını istedi.

Çocuklarının taşımalı eğitim kapsamında köyden alınarak Şırnak Merkezdeki okullara götürülen Dağkonak Köylüleri, köyümüz merkeze 15 km uzaklıkta ancak çocuklarımız neredeyse gece yarısı evden alınıp okul önlerine bırakılıyor. Okula erken bırakılan çocuklarının mağdur olduklarını iddia ederek Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda çözüm bulmasını istedi.

ekran-goruntusu-2023-12-21-101139.png

Şırnak Merkezden 15 km uzaklıkta bulunan Dağkonak Köyünde ikamet eden Naif Kılınç, “Okula giden çocuklarımız ve öğrencilerimiz taşımalı eğitim sistemi kapsamında her gün okula götürülüp getiriliyor. Ancak çocuklar sabah saat 06.30’da okul servisleri tarafından köyden alınıp okul önlerine bırakılıyor. Dersler saat 08:00’de başladığı için öğrenciler okul önlerinde perişan oluyor. Çünkü çocuklar okula erken götürüldüğü için çocuklar kahvaltı yapma zamanı bulamadan uykulu bir şekilde servise biniyorlar. Okula erken bırakılan çocuklar kış olduğu için hem aç kalıyorlar hem de üşüyorlar. Yetkililerden ricamız öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması için servis saatlerine belli bir düzen getirilmesidir"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.