Cizre`de 46.584 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Cizre`de 46.584 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Cizre'de 2023–2024 eğitim öğretim Yılının birinci döneminde 46.584 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Cizre Merkez ve Köy Okullarında eğitim gören 46.584 öğrenci karnelerini alarak tatile girmenin keyfini yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler karne sevincini okulun bahçesinde bekleyen aileleri ile birlikte coşku içerisinde kutladı.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Nazlı Demir, 2023–2024 eğitim öğretim yılı Yarıyıl tatiline çıkacak olan Öğrencilere karne dağıtıp heyecanlarına ortak oldu. İstiklal İlk-Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Şube müdürleri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

cizrede-46-584-ogrenci-karne-heyecani-yasadi-2.jpegCizre İstiklal İlk ve Ortaokulundaki karne dağıtım töreninde öğrencilere karne dağıtan Cizre Kaymakamı ve belediye başkanı Nazlı Demir, ”Bugün ilçemizde elli bine yakın öğrencimizin karne heyecanına ortak olduk. Onların coşkularını, sevinçlerini gördük aileleri ile birlikte. Öğrencilere tavsiyemiz şudur; Bu tatil döneminde bol kitap okumaları ve bol oyun oynamalarıdır. Çünkü özellikle anaokulu, ilkokulu ve ortaokulda okuyan öğrencilerimizin buna da ihtiyacı var. Bunun yanında da bir eğitim ve öğretim dönemini de huzur içinde tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz.” Dedi.

cizrede-46-584-ogrenci-karne-heyecani-yasadi-3.jpegCizre Milli Eğitim Müdürü Şahan İke ise "Öğrencilerimizin yaşadığı karne heyecanını yürekten paylaşıyorum. Bu karne notları ne olursa olsun onlara her zamankinden daha sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışmalıyız. Sevgi ve hoşgörünün çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Anne ve babalar anlayışlı olmalılar. Kırık notlar nedeniyle çocuklarına karşı kırıcı ve hırpalayıcı davranışlardan kaçınmalıdırlar" dedi.

cizrede-46-584-ogrenci-karne-heyecani-yasadi-4.jpegKarnede alınan notların sadece öğrencilere ait olmadığını ifade eden İke, bugün ilçe merkez ve köylerde eğitim gören 46.584 öğrenci karnelerini alarak on beş günlük bir tatile girdiklerini dile getirdi. İke, şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki bu karnelerdeki notlar sadece öğrencilere ait olmayacaktır. Bu, aynı zamanda velinin çocuğuyla olan ilgisini de yansıtacaktır. Yani karne anne babanın başarı durumunu da gösterecektir. Başarı ya da başarısızlık yalnız öğrencinin olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bugün karnelerini alan bütün öğrencilerimizi tebrik eder, aileleri ile birlikte huzur ve sağlık içerisinde güzel bir tatil geçirmelerini temenni ederim.” dedi.

cizrede-46-584-ogrenci-karne-heyecani-yasadi-1.jpegYapılan Konuşmaların ardından Cizre Kaymakamı ve belediye Başkanı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke ve İlçe Protokol Üyeleri öğrencilere karnelerini verdi. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini bahçede bekleyen aileleri birlikte coşku içerisinde yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.