Cizre’de ''Ayrımcılığa Dur De'' toplantısı

Cizre’de ''Ayrımcılığa Dur De'' toplantısı
Engelsiz Bileşenleri Federasyonunun Cizrede ''Ayrımcılığa Dur De' sloganı adı altında düzenlediği eğitim toplantısında Şırnak Merkez ve ilçelerindeki engelli dernekleri ve engelli vatandaşlara hak arama yöntemleri ve mekanizmaları konusunda eğitim verildi

Engelsiz Bileşenleri Federasyonunun üye dernek, kuruluş yönelik düzenlediği eğitim toplantısı Cizre’de Şırnak Merkez ve İlçelerindeki Engelli Dernek ve Kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

431102327-424128866816111-7223242976422764435-n.jpg

Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen ''Ayrımcılığa Dur De'' toplantısında Türkiye Barolar Birliği aynı zamanda Diyarbakır Barosu engelli komisyonu yöneticisi Av. Aydın Yasin tarafından engelli derneği yöneticilerine ve engelli vatandaşlara hak arama yöntemleri ve mekanizmaları konusunda geniş bir şekilde sunum yapıldı.

cizrede-ayrimciliga-dur-de-toplantisi-2.jpg

Toplantıda Av. Aydın Yasin tarafından ulusal mekanizmalara başvuru sürecinde engelli bireylere hukuki destek konusunda, Baro ve STÖ’lerle iş birliği içerisinde Engellilere yönelik ayrımcılığın görünür kılınması, mağdurların desteklenmesi ve ilgisine göre Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) veya Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK) yapacakları başvurularda destek sağlamak için katılımcılar geniş bir şekilde bilgilendirildi.

Bu eğitimin bütün engelli dernekleri açısından çok faydalı geçtiğine vurgu yapan Cizre Engelliler Derneği Başkanı Necmettin Özen; bu tür eğitici toplantı ve seminerlerin sıklıkla yapılmasını istediklerini belirterek bu toplantının gerçekleşmesinde emekleri olan herkese teşekkür etti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.