Cizreli Minik Öğrencilere AFAD eğitimi

Cizreli Minik Öğrencilere AFAD eğitimi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Şırnak İl Müdürlüğü tarafından Cizre’de Minik Öğrencilere yönelik eğitim programı düzenlendi.

AFAD Şırnak İl Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından Cizre’de Katran Köyü Anaokulunda eğitim gören öğrencilere yönelik Afet hazırlığı Farkındalık Eğitim Programı düzenlendi.

whatsapp-image-2023-10-22-at-23-56-26.jpeg

AFAD Uzmanı Abdulhakim Özgün tarafından minik öğrencilere Deprem Anı Uygulaması, Toplanma Alanı Uygulaması, Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı uygulamalı olarak anlatıldı.

whatsapp-image-2023-10-22-at-23-54-12.jpeg

Öğrencilere yönelik devam eden eğitim programı ile ilgili AFAD Şırnak İl Müdürlüğünden yapılan kısa açıklamada; “Afet yönetimi sürecinin en önemli aşamalarından biri Hazırlık Aşamasıdır. Bu aşama ile; afetlerin önceden tespit edilmesi, afet risklerinin analiz edilmesi, erken uyarı sistemlerinin kullanılması, acil durum planlarının yapılması ve toplumun afete karşı hazırlıklı olması gibi konuları kapsar. Bu kapsamda Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak; Cizre Katran Köyü Anaokulunda Afet hazırlığı için, minik çocuklarımıza bir afet eğitimi verildi.”

Kaynak:Cizrem Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.