Edirneli Öğrenciler "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi" ile Cizre’yi gezdi

Edirneli Öğrenciler "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi" ile Cizre’yi gezdi
MEB "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi" kapsamında Şırnak’ın Cizre İlçesine gelen Edirne Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hem ilçeyi gezdi hem de ilçenin kültürel zenginliklerini yakından görme fırsatını elde etti.

(Azad Mendeş) - MEB tarafından başlatılan "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi" ile Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri farklı kültürel zenginlikleri tanıma ve sosyal sorumluluk çalışmalarına katılma imkânını yakalıyor.

dsc-2548.jpg

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi" kapsamında Edirne Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesinden gelen 2 eğitmen ve 8 öğrenci Şırnak’ın Cizre İlçesinde bulunan Paydaş okul Cizre Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu gezip ilçenin kültürel zenginlikleri tanıma ve sosyal sorumluluk çalışmalarına katılma imkânı yakaladı.

dsc-2561.jpg

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanındaki kültürel zenginlikleri tanıması, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk ve yardımlaşma duygularının gelişmesi amacıyla “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi” hayata geçirildi.

dsc-2480.jpg

“Evliya Çelebi Öğrenci Değişimi” programı kapsamında Edirne Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ağırladıklarını ifade eden Cizre Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Mesut Tutar; ”’Evliya Çelebi Öğrenci Değişim’ projesi kapsamında Edirne’den gelen öğrencilerimize bir hafta boyunca Cizre’mizin, bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerinden Kırmızı Medrese ile birlikte Melayê Cizîrî, Mir Abdaliye Medresesiyle birlikte Mem U Zin’i, Hz Nuh’un mezarını ve diğer kültürel ve tarihi tanıtacağız. Kültürel birlikteliğin kaynaşması, lise çağındaki gençlerin erken yaşlarında farklı coğrafyaları, mekânları ve kültürleri görmesi önem arz etmektedir. Biz de iki hafta sonra program kapsamında Edirne’ye misafir olacağız. Öğrencilerimizle birlikte Trakya bölgesinin tarihi, kültürel değerlerini tanıma fırsatı bulacağız. Bakanlığımıza, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze bu tür sosyo-kültürel projeleri destekledikleri için teşekkür ediyorum.” dedi. Edirne Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Asım Emrah Çolak;” Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün destekleri ile “Evliya Çelebi Öğrenci Değişimi” projesi kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesine geldik. Paydaş okulumuz olan Cizre Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu en güzel şekilde misafirperverliğini gösterdi. Bu projenin temel amacı öğrencilerimizin batımızın, doğumuzun birçok kültürel, sportif, sosyal değişimleri ile katkı sağlaması. Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi ortamlarda eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için onların birbirlerine destek vermesi gerekiyor. Bu bağlamda Cizre’mizdeyiz ve bir hafta boyunca buralarda olacağız.İki hafta sonra da paydaş okulumuz olan Cizre Anadolu Lisesi öğrencilerini Edirne’mizde Uzunköprü’müzü tanıtmak için misafir edeceğiz.Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Önder Arpacı’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Koray Kurtar’a da ayrıca destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

dsc-2475.jpg

Bugün okulumuzda Edirne Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ağırladıklarını ifade eden Cizre Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğrencisi Bilal Şiren; ”Burada Edirne’den gelen kardeşlerimize okulumuzu, gelenek ve göreneklerimizi ve ilçemizi tanıttık. Onlarla çok iyi kaynaştık ve onlarda çok iyi karşıladılar. Bizde iki hafta sonra oraya gidip onların eğitim gördüğü okulu, gelenek ve göreneklerini. Tarihi mekânlarını göreceğiz bunun içinde şimdiden sabırsızlanmaya başladık. Bu anlamda bu projenin hayata geçmesine vesile olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

dsc-2492.jpg

Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu “Evliya Çelebi Öğrenci Değişimi” projesi kapsamında Cizre’ye geldiğini ifade eden Edirne Uzunköprü Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatih Tevfik Özer; “buraya arkadaşlıktan kardeşliğimizi geliştirmeye geldik. Hem bizim onlara hem de onların bize katacakları çok önemli o yüzden de çok memnunum. Burada bizi çok ağırladılar ben hem şahsım hem de okulum adına bu projede emekleri olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

dsc-2507.jpg

Kendilerine sunmuş oldukları bu fırsattan dolayı Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür eden Kemal Unakıtan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Akıcı, ”Şırnak çok güzel bir yer ve Doğuyu ilk defa gördük. Burada çok iyi ağırladılar bizi. Buradaki herkes bizim kardeşimiz ve kardeşlik için geldik buraya. Gelecek hafta bizde onları ağırlayacağız ve iyi ağırlayacağımızdan da eminiz. Biz geldik, gördük. Onlarda gelip görecekler. Biz buradaki eğitim şartlarını ve güzelliklerini gördük inşallah onlarda bizim eğitim şartlarımızı ve güzelliklerimizi görecekler. Okulları çok güzel ve kaliteli bir eğitim alıyorlar. Sosyal ve kültürel etkinlikleri cabasıdır. “dedi.

dsc-2537.jpg

Doğu ve Batının kardeşliğinin birleştiğin yerin adının Türkiye olduğuna vurgu yapan Akıcı,” doğuda birdir, batıda birdir. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz güzeliz, hepimiz beraber güzeliz. Ayrılıklar da olmasın çünkü hepimiz beraberken güzeliz.”

dsc-2580.jpg

dsc-2604.jpg

Kaynak:Cizrem Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.