Şırnak Emniyetinden öğrencilere eğitim

Şırnak Emniyetinden öğrencilere eğitim
Şırnak’ta öğrencilere “Polislik Meslek Tanıtımı ve Genel Güvenlik ve Genel Trafik kuralları” hakkında Eğitim verildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ilkokul öğrencilerine yönelik “Polis meslek tanıtımı ve Genel Güvenlik ve Genel Trafik kuralları” hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından Cumhuriyet İlkokulu konferans salonunda öğrencilere “Polis Meslek Tanıtımı ve Genel Güvenlik ve Genel Trafik Kuralları hakkında Eğitim verildi.

f8knvbvxoaagvsh.jpg

Genel Güvenlik ve Genel Trafik Kuralları

Okul Geçidi Görevli Belgesi

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 134. ve Yönetmeliği’nin 187. maddesi gereği ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla istekli öğretmen, veliler ve 11 yaşını bitirmiş öğrenciler Okul Geçidi Görevlisi olabilirler.

Okul Geçidi Görevlileri, İl Emniyet Müdürü'nün koordinatörlüğünde, Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tayin ettiği 2 eğitim uzmanından oluşan komisyonca seçilmekte, seçilenler pratik ve uygulamalı eğitimden geçirilmektedirler. Başarılı olan adaylara ise İl Emniyet Müdürlüğü tarafından imzalanan “Okul Geçidi Görevli Belgesi” verilmektedir.

2004 yılında 11.713, 2005 yılında 9.134, 2006 yılında 4.101, 2007 yılında 1,239, 2008 yılında ise şu ana kadar 500 kişi Okul Geçidi Görevlisi pratik ve uygulamalı eğitiminden geçerek başarılı olmuş ve kendilerine “Okul Geçidi Görevlisi Belgesi” verilmiştir.

Okul Geçidi Görevli Belgeleri'nin basım işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü Basımevi Şube Müdürlüğü'nce yapılmakta olup, illerimize gelen talepler doğrultusunda gönderilmektedir.

Bisiklete Binerken:

Bisikletle dolaşmak hem sevilen bir eğlence hem de çok yararlı bir spordur. Ancak eğer bazı şeyler yolunda gitmiyorsa sadece kendimizi tehlikeye atmamız anlamına gelir.

Bisiklet kullanırken neler önem kazanır?

Bisikletimizin boyu ve modeli boyumuza kilomuza ve yaşımıza uygun olmalı, yükseklik ayarları doğru yapılmış olmalıdır. Bu konuda iyi araştırma yapmalı kullanacağımız bisikletin bize uygun olduğundan emin olmalıyız.

Bisikletimizin ön ve arka kısmında mutlaka reflektör bulunmalıdır.

Bisikletimizin zincirleri temiz ve yağlanmış olmalıdır.

Frenler! her zaman kontrol edilmeli, her zaman çalışır durumda olmalıdır.

Lastikleri gerektiği gibi şişirilmiş olmalıdır. Eğer bisiklete biniyorsak bütün bu güvenlik önlemlerinin yanı sıra mutlaka bisiklet kaskı kullanmamız gereklidir. Eğitimden sonra polisler çocuklarla güzel vakit geçirdiler.

Çocuk Koltuğu Kullanımı ? Çocukların yeri özeldir!

Otomobillerde çocuk koltuklarının kullanılmasının nedeni, araç içinde bulunan bir çocuğun kaza anında oturduğu yerden fırlayıp savrulmasını önlemektir. Eğer bu önlenemezse kaza anında aracın iç yüzeyine şiddetle çarpabilirler. Bunun sonuçlarını tam olarak önceden kestirmek mümkün değilse de en azında ağır şekilde yaralanacaklarını tahmin etmek güç değildir. Bir çocuk koltuğu kullanılması halinde ise özellikle bu yaralanmanın şiddetini azaltmak mümkün olduğu gibi bazı hallerde tümüyle önüne geçmek de mümkündür.

Çocuk koltukları, bebekler için ayrı, yürümeyi yeni öğrenmiş çocuklar için ayrı ve okul çağındaki küçük çocuklar için ayrı olmak üzere üç grup olarak incelenebilir. Bunların kullanım amaçları aynı ise de kendi özelliklerine göre kullanılması gereklidir.

Bütün çocuklar için boy ve kilolarına uygun büyüklükte bir koltuk ya da yükseltici seçilmelidir. Aksi halde emniyet kemeri bağlamak herhangi bir yarar sağlamayacaktır.

Yolcular güvenlik için ne yapar?

Karayolunda ve bir otomobil içinde yolculuk genellikle keyifli bir zaman dilimidir. Pek çoğumuz yolculuk etmeyi, gezmeyi çok severiz. Böyle bir yolculuğun güven içinde devam etmesi öncelikle sürücünün sorumluluğundadır. Ancak, aynı araçtaki yolculara düşen bazı sorumluluklar da vardır. Bunlar sürücünün işini kolaylaştırır ve güvenliği arttırır.

Yolculuk sırasında sohbet edilir mi? Tabii ki konuşur, birbirimize birşeyler anlatır dururuz. Yoksa nasıl vakit geçer? Ancak bazı durumlar vardır ki aracı kullanan anne ya da babamızı rahatsız etmemek ve onların dikkatini dağıtmamak için özen göstermemiz gerekir. Örneğin şehir içinde sıkışık bir trafikte bir yandan sohbet etmeye çalışmak onlar için çok zorlayıcı olabilir.

Araç içindeki temel görevimiz kendi güvenliğimizi sağlamak ve sürücü ile işbirliği yapmaktır. Peki sürücü ile işbirliği ne anlama gelir? Buna kısaca onun araç kullanmasını engelleyecek ya da güçleştirecek davranışlardan kaçınmaktır diyebiliriz. Böylelikle güven içinde yolculuk edebiliriz.

Ben sadece yolcuyum demeden, yolculuk sırasında kendimiz ve başkalarının güvenliği için gerekli önlemleri almayı ve sürücüyle işbirliği yapmayı unutmamalıyız. Unutmayın, sürücü ile işbirliği bazen onu dikkatinden kaçan şeylerle ilgili uyarmak bazen de sessiz kalmak olabilir...

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.