Şırnak Üniversitesi Robotik kodlama eğitimi için son başvuru yarın

Şırnak Üniversitesi Robotik kodlama eğitimi için son başvuru yarın
Şırnak üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) tarafından yayınlanan 7-12 Yaş Grubu Robotik Kodlama Eğitimi için son başvuru yarın bitiyor.

Eğitim ücreti 1. Seviye için 2000 TL, 2. Seviye için 3000 TL olarak belirleyen (ŞÜSEM) son başvuru 05.10.2023’ tarihinde olacağını duyurdu.

Başvuru yapmak isteyenler için işte başvuru şartları

Başvurular online olarak alınacaktır.

Kayıt yapma hakkı online başvuru sırasına göredir. Buna göre başvuru sırasındaki ilk 15 kişinin, oluşturulacak olan ilk sınıfa kayıt işlemleri yapılacaktır.

Kesin kayıt yapmadan ve eğitim ücreti ödemeden önce Şırnak Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Programları Yönergesinin okunması önerilir.

Dersler uygulamalı yürütülecek olup Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenen derslikte sürdürülecektir.

Eğitim gelişim amaçlıdır. Kesinlikle istihdam garantisi vermemektedir. Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir.

Robotik Kodlama eğitim programı 1. Düzey için 60 saat, 2. Düzey için 105 saat olarak planlanmış ve kaydı kesinleşmiş asgari 10 kursiyer ile başlatılacaktır.

Eğitim tarihi ve yeri Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) tarafından ilan edilecektir.

Dersler hafta içi ve hafta sonunda işlenecek olup katılımcıların ortak kararıyla değişiklik yapılabilir. Ayrıca mevsim koşulları ve olağanüstü durumlarda bu tarihler ve saatlerde değişiklik yapılabilir.

Seviye robotik kodlama eğitimine kayıt yaptırabilmek için birimimiz tarafından düzenlenmiş olan temel robotik kodlama eğitimi almış olmak gerekmektedir. Birimimiz tarafından blok kodlama, duyusal kodlama, bedensel kodlama, somut kodlama, www.code.org ile kodlama Scratch uygulaması ile projeler geliştirme yapılmıştır. Bu seviyeyi ve eğitim içeriğini aldığına dair belgelendiren katılımcılar da ayrıca kayıt yaptırabilirler.

Bu Eğitimin Amacı

çocuklara algoritma mantığını yerleştirerek sistematik düşünmelerini sağlamak ve problem çözme becerilerini geliştirmektir. Aynı zamanda bu eğitimle birlikte evrensel dil olan kodlamanın ilk adımlarıyla makinelerin çalışma mantıklarını kavrayacak ve sonrasında bilgisayar ekranlarında kendi hayal ettikleri oyunları gerçekleştirebilecek bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.

Kaynak:cizremgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.