Şırnak Üniversitesi’nde optisyenlik laboratuvarı açıldı

Şırnak Üniversitesi’nde optisyenlik laboratuvarı açıldı
Şırnak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda açılan Optisyenlik Bölümü’nde laboratuvar açıldı.

(Özel Haber- Mevlüde Sevim) - Şırnak Üniversitesi tarafından kurulması planlanan Tıp Fakültesi için zemin hazırlama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinden kurulan, Optisyenlik Laboratuvarının açılışını Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdulrrahim Alkış yaptı. Laboratuvar için alınan cihaz ekipmanların tanıtımını Öğretim Görevlisi Hurşit Fidan ve Öğr. Gör. Mehdi Tonka yaptı.

whatsapp-image-2023-10-06-at-16-38-26-5.jpeg

img-0470.jpgOptisyenlik Bölümü öğrencileri ile amfide sohbet eden Rektör Alkış Burada sitemize özel açıklamalarda bulundu. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdurrahim Alkış, “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak optisyenliğin laboratuvarını açtık. Optisyenlik bölge Üniversitelerinde çok nadir bulunan bir bölüm bizim Şırnak Üniversitesi için iyi bir imkân istihdam problemi yaşamayan bir bölüm bu açıdan kendimizi şanslı hissediyoruz. Kontenjanları dolduruyorlar değerli bir laboratuvar oluşturduk. Üniversite olarak bütçemizin önemli bir kısmını bu sene laboratuvara ayırdık. Geçen hafta Sağlık Bilimleri Fakültemiz için çok iyi bir laboratuvarının açılışını gerçekleştirdik. Bu günde optisyenlik için laboratuvar oluşturduk. Bu böyle devam edecek önümüzdeki sene de önemli ölçüde laboratuvarlara yatırım yapacağız bu üniversitemiz için özellikle Sağlık Bilimleri Meslek okulunun akreditasyonunu üstlendirecek bir yatırım bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-10-06-at-16-38-26-3.jpeg

Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ömer Nayci ise; “Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinde bölgenin de temel ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç analizi çalışması yapıldı. Bu bağlamda açtığımız programlardan biri de optisyenlik programı. Optisyenlik programımız ilk kez geçen sene mezunlarını verdi. Biz peyder pey uygulamalar bağlamında hem İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokoller kapsamında buradaki teorik bilgiyi aslında uygulamada ki yansımasını görmek açısından ve öğrencilerimize farklı deneyimler yaşatmak anlamında bir takım çalışmalarımız oldu. Bu gün bu çalışmaların devamından birini yaşıyoruz. Bu bağlamda oluşturmuş olduğumuz optisyenlik laboratuvarımız, bölgenin hem de kendi öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını gerçekleştirebilecek.

whatsapp-image-2023-10-06-at-16-38-26-2.jpeg

Çağdaş öğretim yöntemleri bağlamında oluşturduğumuz donanımlı güzel bir laboratuar oluşturduk. Bundan sonra ki süreçte öğrencilerimizin öğrenmiş olduğu teorik bilgileri burada uygulama olanağına sahip olacaklar. Bu uygulama süreçlerinden sonra, üniversite olarak genel de, özelde de birim olarak akreditasyon sürecini başlatmayı düşünüyoruz. Bu süreçte de eğitimde kalitenin daha iyi bir noktaya taşınması için bir çok çalışmamız var. Bu çalışmaların da biri de programlarımızın akredite edilmesi. Akreditasyon sürecinde bu tür gereksinimlerin mutlaka giderilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu gün ki yapmış olduğumuz çalışma da buna da bir nebze katkıda bulunacak. Öğrencilerimiz özellikle teorik bilginin uygulamada ki yansıması açısından, mezun olduktan sonra program da ihtiyaç duydukları temel bilgi gereksinimleri söz konusu. Bu kapsamda biz bu laboratuvarı oluşturduktan sonra öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, alanda iş bulma noktasında kendilerine ciddi katkılar olacak. İş bulma konusunda da onlara ciddi bir deneyim sağlayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.