Şırnak Üniversitesi’nden 100. Yıl paneli

Şırnak Üniversitesi’nden 100. Yıl paneli
Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen Cumhuriyeti’n 100’üncü yıl paneline akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Paneli Şırnak Üniversitemizde 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi. whatsapp-image-2023-10-30-at-11-48-08-1.jpegPanele Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. E. Mustafa Eyüpoğlu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Üniversite Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş’ın yanı sıra akademik ve idari personeli ile öğrencileriN katıldığı panel bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.whatsapp-image-2023-10-30-at-11-48-08-3.jpegÜniversite Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Günay Tuzkaya ve Öğr. Görevlisi Gökhan Em ile Öğrenci Korosu mini konserinden sonra Panelin açış konuşmasını Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptı. Cumhuriyet’in 100 yıl önce büyük mücadelelerin sonucunda kurulduğunu ifade eden Rektörümüz Alkış “Cumhuriyetin faziletli bir yönetim olduğunu biliyoruz. Bu faziletli yönetimi idare edecek, sevk edecek olanlar insanlardır, yöneticilerdir. Benim görebildiğim kadarıyla zaman ilerledikçe bir genişleme ve kapsama söz konusu. Artık farklı kesimler Cumhuriyetin içinde kendine yer bulabiliyor. ”dedi.whatsapp-image-2023-10-30-at-11-48-08-2.jpegCumhuriyetin 100. yılı konulu Panelin Moderatörlüğünü Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş yaptı. Panelde ilk önce söz alan Üniversite öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bilal Altan “Cumhuriyetin İlanı Süreci ve Cumhuriyet Yönetiminin Kazanımları” konusunda bilgiler verdi.
Panelde son olarak söz alan Üniversite öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Burak Çelebi de “Milli İrade- Vesayet Tartışmaları Ekseninde Türkiye’nin 100. Yıllık Demokrasi Serüveni” konusunda önemli bilgiler anlattı.
Program Soru cevap bölümünün ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Hoca ve Öğrencilerinin “Resim Sergisi”nin gezilmesi ile sona erdi.

Kaynak:cizremgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.