Şırnak’ta Gençlere madde bağımlığı eğitimi

Şırnak’ta Gençlere madde bağımlığı eğitimi
​​​​​Şırnak il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri tarafından, uyuşturucunun zararları ve uyuşturucuyla mücadele konusunda seminer verdi.

Şırnak il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Şırnak’ta gençlere bağımlılıkla mücadele hakkında eğitim verildi.

Şırnak il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele polisleri tarafından Gençlik merkezi konferans salonunda düzenlenen seminere gençler katıldı. Seminerde yapılan sunumda uyuşturucu kullanımının 'bir kereden bir şey olmaz' deyip uyuşturucu kullananların uyuşturucu batağına sürüklendiği ve hayatlarının kabusa döndüğü belirtildi.

Seminerde, madde kullanımında ailenin önemi, madde kullanımına götüren yollar, yanlış bilinen doğrular, madde bağımlılığının belirtileri, madde bağımlılığı nasıl anlaşılır, madde kullanımından şüphelenildiğinde ne yapmalı gibi konularına değinildi. Eğitim sonunda gençler madde bağımlılığı ile ilgili merak ettikleri sorular uzmanlar tarafından yanıtlandı.

f84fvioxqaaivrv.jpg

Madde bağımlılığı nedir ?

Made Bağımlılığı Nedir?

Made Bağımlılığı Nedir?

Madde bağımlılığı, alkol, sigara, uyuşturucu gibi maddelerin vücuda alınması neticesinde bağımlılık yaratması ve kişilerin psikolojik, ruhsal ve bedenen zarar görmelerine rağmen bu maddeleri kullanmaya devam etmeleri durumudur. Madde bağımlılığının dozu ve şiddeti genellikle gün geçtikçe artar. Madde bağımlısı olan bireylerde sık sık fiziksel ve ruhsal ile birlikte psikolojik bozukluklar sorunlar görülebilir. Bağımlılığın şiddetine bağlı olarak kişiler günlük hayatlarından koparak çevreleri ile ilişkilerini sürdüremez hale gelebilirler. Her madde kullanımını, madde bağımlılığı şeklinde tanımlamak doğru değildir fakat kişilerin kullandığı madde miktarı her geçen gün artıyor ve yokluğunda dayanması zor fizilksel sorunlar ortaya çııyor ise bu durumda madde bağımlılığından bahsetmek yerinde olacaktır. Bireyin madde bulamaması durumunda girdiği çöküntü haline yoksunluk denir. Yoksunluk, diğer bir ifade ile madde alamayan vücudun, krize girmesi, saldırganlaşması veya fiziksel ve ruhsal belirtiler göstermesidir. Önü alınamaz ise madde bağımlılığının sonu ölüm ile neticelenebilir. Bu nedenle madde bağımlısı kişilerin tedavi kapsamında uzman kişilerden destek almaları çok önemlidir.

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.