Sarımsaklı Bulgur pilavı için Coğrafi işaret başvuru yaptılar

Sarımsaklı Bulgur pilavı için Coğrafi işaret başvuru yaptılar
Hayır ve düğünlerin vazgeçilmezi olan sarımsaklı bulgur pilavı için Balıkesir’in İvrindi ilçesindeki vatandaşlar, coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde sarımsaklı bulgur pilavı ve höşmerim ikramı yapıldı. Kazanlarda kaynatılan bulgurun içine sarımsak, zeytinyağı ve et konarak ikram edilen pilav, yüzlerce vatandaş tarafından iştahla yendi. Yemeği hazırlayan Fatma Zorgör Demirözer, coğrafi işaret için girişimde bulunduklarını söyledi.

aw075330-05.jpg

Sarımsaklı bulgur pilavının çok sevildiğini anlatan aşçı Fatma Zorgör Demirözer, “Kaynamış tavuk suyunun içinde bulguru kaynatıp indirdikten sonra çiğ sarımsak ve zeytinyağı katıyoruz. Bunu iyice karıştırıyoruz. Daha sonra da servis ediyoruz. Yiyenler çok beğeniyor. Biz bu konuda iddialıyız. Türkiye'nin başka yerinde yok. Coğrafi işaret almak için de girişimlerde bulunduk. İnşallah, alabiliriz. Gökçeyazı Mahallesinde misafirlerimize ikram ediyoruz. Yiyenler çok beğeniyor” dedi.

aw075330-07.jpg

Sıtkı Dirlik ise “Dışardan gelenlerimiz pilavın tadını beğeniyor. Biz bu geleneği yaşatmak istiyoruz. Sarımsaklı bulgur pilavı sadece Gökçeyazı'ya mahsus bir yemektir” diye konuştu.

aw075330-01.jpg

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmuş bütün sarımsakları da ekleyip soteleyin. Yıkanmış bulguru ilave edin ve 3 dakika yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Tereyağı, su, tuz ve karabiberi ekleyin. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine taze çekilmiş karabiber serpin. Taze kekik ile süsleyip servis yapın.

Kaynak:iha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.