Şırnak’ta Tarımsal Sulama‘ya Yüzde 50 Hibe Desteği

Şırnak’ta Tarımsal Sulama‘ya Yüzde 50 Hibe Desteği
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlık tebliği kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile bireysel sulama sistemlerinin destekleneceğini duyurdu. Şırnak’ta Yüzde 50 Hibe İçin Başvurular Başladı.

Bakanlık tarafından yayımlanan tebliğ kapsamında tarla içi sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, lineer veya center pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akılıı sulama sistemleri için yatırımcılara yüzde 50 oranında hibe verileceği belirtildi.

3 Milyon liraya Kadar yüzde 50 hibe verilecek

Tarımsal sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamında 3 milyon liraya kadar yüzde 50 hibe verilecek.Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin İl Müdürlüğü bünyesindeki Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nden detaylı bilgi edinebileceği kaydedildi.

Tebliğde yapılan değişiklikle, bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı. Bu yıla ilişkin hibe programı için 9 Ocak'tan itibaren 45 gün içinde uygulama rehberi doğrultusunda başvurular alınacak.

Başvuru detayları için TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.