İklim değişikliği ilerleme durumu Google’da Doodle oldu

İklim değişikliği ilerleme durumu Google’da Doodle oldu
İklim değişikliği ilerleme durumu Google'da Doodle oldu. Peki, 'İklim Değişikliği İlerleme Durumu' nedir? Dünya Günü neden kutlanıyor?

Dünya Günü'nün 50. yılı dolayısıyla Google bugünkü ana sayfasını Dünya Günü için ayırdı. İklim değişikliğine dikkat çeken Google sayfasında bugün için tasarladığı özel Doodle ile kullanıcılarını karşıladı. Doodle' tıklayınca tanıtım yazısı çıkıyor.

Dünya Günü nedir? İklim Değişikliği İlerleme Durumu, neden Doodle oldu? Önemli gün, kişi ve tarihleri ana sayfasına taşıyan Google 22 Nisan bugünü Dünya Günü için ayırdı. Tarayıcılarını açan kullanıcılar Dünya Günü için özel tasarlanan Doodle görseli ile karşılaştı. İşte Dünya Günü ile ilgili merak edilenler.

6625ed1c0f61a69c22aaa967.webpİKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLERLEME DURUMU DOODLE OLDU

Dünya Günü'nün 50. yılı kutlu olsun. Google bugünkü ana sayfasını Dünya Günü için ayırdı. İklim değişikliğine dikkat çeken Google sayfasında bugün için tasarladığı özel Doodle ile kullanıcılarını karşıladı. Doodle' tıklayınca tanıtım yazısı çıkıyor.

Dünya Günü'nde arıların dünya için ne kadar önemli olduğu anlatılıyor. Dünyadaki ekinlerin üçte ikisi ve çiçekli bitkilerin yüzde 85'i arıların polenleri yaymasıyla mümkün oluyor.

6625ed1c0f61a69c22aaa963.webp

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR, SONUÇLARI NELER?

Yaygın kullanımda iklim değişikliği, küresel ısınmayı (küresel ortalama sıcaklıkta süregelen artış) ve bunun Dünya'nın iklim sistemi üzerindeki etkilerini tanımlamaktadır. Daha geniş anlamda iklim değişikliği, Dünya'nın iklimindeki önceki uzun vadeli değişiklikleri de içerir. Küresel ortalama sıcaklıktaki mevcut artış, önceki değişikliklerden daha hızlıdır ve esas olarak insanların fosil yakıtları yakmasından kaynaklanmaktadır. Fosil yakıt kullanımı, ormansızlaşma ve bazı tarımsal ve endüstriyel uygulamalar, başta karbondioksit ve metan olmak üzere sera gazlarını artırmaktadır. Sera gazları, Dünya'nın güneş ışığından ısındıktan sonra yaydığı ısının bir kısmını emer. Bu gazların daha büyük miktarları Dünya'nın alt atmosferinde daha fazla ısı tutarak küresel ısınmaya neden olur.İklim değişikliği nedeniyle çöller genişlerken, sıcak hava dalgaları ve orman yangınları daha yaygın hale gelmektedir. Kuzey Kutbu'nda artan ısınma donmuş toprakların erimesine, buzulların geri çekilmesine ve deniz buzu kaybına katkıda bulundu. Daha yüksek sıcaklıklar aynı zamanda daha yoğun fırtınalara, kuraklıklara ve diğer aşırı hava koşullarına neden olmaktadır. Dağlarda, mercan resiflerinde ve Kuzey Kutbu'nda yaşanan hızlı çevresel değişim, birçok canlı türünün yer değiştirmesine ya da neslinin tükenmesine neden olmaktadır. Gelecekteki ısınmayı en aza indirme çabaları başarılı olsa bile, bazı etkiler yüzyıllar boyunca devam edecektir. Bunlar arasında okyanus ısınması, okyanus asitlenmesi ve deniz seviyesinin yükselmesi yer almaktadır.

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

22 Nisan Dünya Günü, iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, uluslararası çapta kutlanan bir gündür.

Dünyanın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ilk olarak John McConnell tarafından San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerilmiştir. John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.