Nisan yağmuru ne zaman toplanır? Nisan yağmuru adeta şifa kaynağı!

Nisan yağmuru ne zaman toplanır? Nisan yağmuru adeta şifa kaynağı!
Nisan yağmuru ne zaman toplandığı ile araştırılıyor. Anadolu'da "şifalı" olarak kabul edilen nisan yağmurlarını biriktirme geleneği yerine getirilmeye devam ediyor.

Uzmanlar, nisan yağmurlarıyla birlikte taşınan maddelerin yer yüzüne düştüğünü, bu yağmurların ise içme ve kullanma sırasında bu özellikleri sebebiyle yarar sağladığını, cilde ve saça faydaları olduğunu belirtiyor. Peki, Nisan yağmurları ne zaman toplanır? İşte Nisan yağmurları faydaları hakkında bilgiler...34819.jpgBaharı müjdeleyen ve sağlıkla bereket getirdiğine inanılan Nisan yağmurları, nisan ayının gelmesiyle birlikte merak konusu oldu. Çeşitli inançları kapsayan ve bazı bölgelerde hikmetine inanılan Nisan yağmuru gelenekleri Konya'nın kırsal bölgelerinde çeşitli şekillerde yaşatılıyor. Peki, Nisan yağmurları ne zaman toplanır? İşte, nisan yağmuru faydaları...

Nisan yağmuru biriktirme geleneği azalsa da, özellikle kırsal bölgelerde çeşitli şekillerde yaşatılıyor. Nisan yağmurunun şifasına inananlar yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolmasını sağlıyorlar.36480.jpgSelçuklulara başkentlik yaptığı dönemde Konya'da nisan yağmurlarının kaplarda toplanıp hastalara şifa olarak dağıtılırdı.

NİSAN YAĞMURU NE ZAMAN TOPLANIR?

Nisan yağmuru, Rûmî takvime göre Nisan ayında yağan yağmurlara verilen isimdir. Nisan yağmuru, 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder. Nisan ayı halk arasında "yağmur ayı" veya "yağar ay" olarak nitelendirilir.

NİSAN YAĞMURU FAYDALARI Nisan yağmurlarıyla, kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarı, en doğal yoldan geri kazanılabilir. Havanın içerisinde bulunan başta kükürt ve karbon olmak üzere pek çok zararlı maddeyi arındırır. Saç bakımında kullanılarak daha parlak, daha canlı ve daha sağlam saçlara kavuşmanızı sağlar. Nisan yağmurları bitkilerin kök gelişiminde oldukça faydalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.