112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE YAPILAN İHBARLARIN %87’Sİ ASILSIZ

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE YAPILAN İHBARLARIN %87’Sİ ASILSIZ
Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Pehlivan 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarların %87'sinin...

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Pehlivan 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarların %87'sinin asılsız olduğunu; “Vatandaşımızın mağdur olmaması için bu birimler gereksiz yere meşgul edilmemelidir.”dedi.

Acil çağrı hizmetlerinin Şırnak'ta daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde vatandaşlara sunulması için ilgili kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla 112 Acil Çağrı Hizmetleri binasında Vali Pehlivan başkanlığında düzenlenen toplantıya Şırnak Belediye Başkan V. İhsan Gören, Vali Yardımcısı Murat Ekinci, İl Emniyet Müdür V. İbrahim Çıldır, İl Jandarma Komutan V. Albay Kürşat Mehmet Alpaslan Mutlu, İl Sağlık Müdür V. Çağdaş Küçükerdoğan, AFAD Müdürü Muzaffer İşlek, Orman İşletme Müdürü Reşit Tunç, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Şükrü Seven katıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Seven'in Haziran 2021 – Mart 2022 tarihleri arasında 112 Acil Çağrı Merkezinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yaptığı toplantıda, çağrı karşılama ve çağrı yönlendirme personellerinin performansları, Acil Çağrı Merkezine yapılan asıllı-asılsız çağrı istatistikleri ile çağrı merkezinin faaliyetleri ve hizmetin etkin, verimli, hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi hususunda yürütülen çalışmalar değerlendirilerek muhtelif kararlar alındı.

Şırnak 112 Acil Çağrı Merkezimizde sağlık hizmetleri, emniyet, jandarma, itfaiye, orman ve afad olmak üzere 6 hizmet biriminin bulunduğunu belirten Vali Pehlivan, Şırnak'ta yaşanabilecek afetlere karşı tedbirli olunması gerektiğini, doğal afetlere ve beşerî unsurlu, azami şekilde müdahale gerektiren durumlara acil müdahale edilmesinin can ve mal kayıplarını en aza indireceğini belirtti.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarların %87'sinin asılsız olduğunu belirten Vali Pehlivan, “İlimizde Ocak 2022 – Mart 2022 tarihleri arasında 112 Acil Çağrı Merkezimize 133 bin 388 acil çağrı gelmiştir. Bu çağrıların 116 bin 638'i asılsız çağrı, 16 bin 750'si vakaya dönüşen, asıllı çağrı olarak tespit edilmiştir. Vatandaşımızın mağdur olmaması için bu birimler gereksiz yere meşgul edilmemelidir. Bu asılsız ihbarlar, personelimizin zamanını çalmaktadır. Personelimiz asılsız ihbarla uğraştığı esnada gerçekten acil müdahale bekleyen vatandaşlarımıza ulaşmada gecikmeler yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın 112 acil çağrı merkezini boş yere meşgul etmemesi ve acil durum yaşanması durumunda da doğru bilgi vermesi büyük önem arz etmektedir. Bütün vatandaşlarımızın duyarlılıkla hareket etmesi gerekir.

112 Acil Çağrı Merkezimizde görev yapan bütün personelimiz azami dikkat ve hassasiyetle vatandaşlarımızın çağrılarına kulak vermeye devam edecektir.” dedi.

Toplantıda hizmet standartlarının daha da artırılması için görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi. Toplantının ardından çağrı merkezinde görev alan sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman işletme ve afad birimlerinin personelleriyle görüşerek gelen çağrılarla ilgili bilgiler alan Vali Pehlivan, personellere çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.