2021 YILI BİRİNCİ DÖNEM İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021 YILI BİRİNCİ DÖNEM İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında 2021 Yılı Birinci Dönem İl Planlama Ve Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının Şırnak'taki projeleri hakkında...

Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında 2021 Yılı Birinci Dönem İl Planlama Ve Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının Şırnak'taki projeleri hakkında bilgi almak, sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında 2021 Yılı Birinci Dönem İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, İller Bankası Bölge Müdürü Süleyman Halit Bayrak, Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Turan ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdür V. Erdoğan Özer katıldı. İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile kurum müdürleri de toplantıya video konferans sistemi üzerinden iştirak etti.Toplantıya 2020 yılı yatırımları değerlendirmesiyle başlayan Vali Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ekim'de Toplu Açılış Töreni için Şırnak ziyaretinde eğitimden sağlığa, spordan altyapıya, enerjiden güvenliğe kadar pek çok alanda Şırnak'a kazandırılan 3.523.035.440,047 TL maliyetli 591 projenin toplu açılışını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Şırnak'ta 438 proje ve iş yürütüldüŞırnak'ta 2020 yılı itibariyle Ulaşım sektöründe 52, Tarım sektöründe 59, Eğitim sektöründe 87, Sağlık sektöründe 11, Enerji sektöründe 9 ve diğer Kamu Hizmetlerinde 220 olmak üzere toplam 438 proje ve iş yürütüldüğünü belirten Vali Pehlivan; “Yürütülen bu 438 proje ve işin toplam tutarı 6 Milyar 267 Milyon 41 Bin TL olup, bu projelere önceki yıllarda 1 Milyar 822 Milyon 513 Bin TL harcanmıştır. Projelerin 2020 yılı ödenekleri 1 Milyar 81 Milyon 442 Bin TL'dir. Dönem sonuna kadar 658 Milyon 253 Bin TL harcanarak % 61 oranında nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır. 2020 yılında yürütülen 438 projenin 183'ü tamamlanmıştır ki bu oran % 42'e tekabül etmektedir. 101 proje üzerinde çalışmalar devam etmektedir. 75 proje ve işin ihalesi beklenilmekte olup 79 proje ve iş ise başlama aşamasındadır. 2021 yılında da kamu yatırımları artarak devam edecektir ve bunlara ilişkin iş ve işlemler ilgili bütün kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyonu içerisinde yerine getirilecektir. Bu bağlamda hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Şırnak Belediyesi, Şırnak Üniversitesi ve Bölge Müdürlüklerinin yaptıkları sunumların ardından katılımcıların talep ve değerlendirmeleriyle devam eden toplantıda 2021 yılında planlanan yatırımlar ile yapılacak iş ve işlemler hakkında muhtelif kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.