3 Aralık Dünya Engelliler Günü Cizre'de coşku ile kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Cizre'de coşku ile kutlandı
Şırnak'ın Cizre İlçesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürlüğü tarafından 3 Mart Dünya Engelliler Günü nedeni etkinlik düzenlendi. ...

Şırnak'ın Cizre İlçesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürlüğü tarafından 3 Mart Dünya Engelliler Günü nedeni etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Şube Müdürleri Julide Aydın, Mevlit Gayirinal, Ak Parti İlçe Başkanı Akif Özalp, Cizre Belediyesi Voleybol Takımı Sporcuları, kurum müdürleri, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Süleyman Özdemir,”3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından itibaren Dünya Engelliler Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır.3 Aralık tüm Dünyada engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenmiş özel bir gündür.”dedi.

Özdemir,”sadece bugün değil engelli vatandaşlarımızı ve özel gereksinimli çocuklarımızı görelim, duyalım, anlayalım ve hissedelim.”dedi.

Bugünün bir kutlama günü ve bayram günü değil,bir farkındalığın ve var olan engellerin ortadan kaldırılması ile ilgili çözümlerin üretileceği bir gün olduğuna vurgu yapan Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,engelli vatandaşlarımızın gündelik hayatlarında bir sürü engeller vardır.Bugün engelli vatandaşlarımızın hayatında büyük bir engel olan temel sorunların çözülmesi gerektiği bir gün.İnşallah bu sorun ve problemler ortadan kalkacak.Artık görmemek,duymamak,yürüyememek,işitememek engel olmaktan çıktı.Engellerimiz,bu vatandaşlarımızın hayatlarını idame edebilecek,günlük yaşantısını kolaylaştıracak adımların atılmaması engelidir.İnşallah hep beraber STK'larımız,vakıflarımız,derneklerimiz,kamu kurum ve kuruluşlarımız bu sorunların çözümü konusunda ciddi bir çalışmanın içerisinde olur ve bu sorunlar en kısa zamanda giderilir.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program engelli ve Down Sendrumlu çocukların şarkı dinletisi, Gangnam Steyle gösterisi, Mandal takma, Ceviz taşıma, İp sarma, Top atma ve Survivor yarışması. Ceviz adam gösterisi ve Yöresel halk oyunları ile devam etti.

Cizre Belediyesi Erkek Voleybol Takımı sporcuları çocuklarla değişik oyunlar oynayıp, yöresel halk oyununda engelli öğrencilerle halay çekerek engelli öğrencilerin mutluluklarına ortak oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.