5 MİLYONLUK YATIRIM KADERİNE TERK EDİLDİ

5 MİLYONLUK YATIRIM KADERİNE TERK EDİLDİ
2020 yılında yapımına başlanan ve yüzde yetmişi tamamlanan Beytüşşebap Zümrüt kaplıcaları kaderine terk edildi. 2020 yılında yapımına başlanan ve yüzde yetmişi tamamlanan Beytüşşebap...

2020 yılında yapımına başlanan ve yüzde yetmişi tamamlanan Beytüşşebap Zümrüt kaplıcaları kaderine terk edildi.

2020 yılında yapımına başlanan ve yüzde yetmişi tamamlanan Beytüşşebap Zümrüt kaplıcaları kaderine terk edildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı eteklerine 2020 yılında tatil köyü ve kaplıca olarak inşa edilen ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması amaçlanan Zümrüt Kaplıcalarının yapım çalışmaları yılan hikayesine dönerken, bölge halkı da çalışmaların durmasına tepki gösterdi.

Beytüşebbap'ta kato dağı eteklerinde 5 Milyonluk yatırım olarak yapımına başlanan ve yüzde yetmişi tamamlanan Zümrüt Kaplıcaların yapım çalışmaları yaklaşık bir yıldan bu yana durmuş durumda. İnşaat çalışmalarının durmasına tepki gösteren ilçe halkı yetkilileri görevlerini yapmaya ve kaplıcaların en kısa zamanda ilçe turizmine kazandırılmasını istediklerini ifade ettiler.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde son yıllarda terörün minimize edilmesinin ardından kapalı spor salonları, olimpik yüzme havuzlarının yanı sıra Kato Dağı eteklerinde bulunan şifalı zümrüt kaplıcalarında da modern tatil köyü ve havuzlar inşa edildi.

Dicle Kalkınma Ajansı ve il özel idaresinin katkılarıyla inşaatına başlanan ve yüzde 70'i tamamlanan 5 milyonluk yatırımın son bir yıldan bu yana inşaat çalışmalarının durması bölge halkının tepkisini topladı.Kaplıca inşaatının biranönce tamamlanarak hizmete ve turizme kazandırılmasını isteyen Beytüşşebap halkı,kaplıcalar sayesinde birçok kişi istihdam edileceği gibi kaplıcaların hizmete açık olması ilçe ekonomisine ve tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacaktır.Ancak son bir yıldan bu yana duran çalışmaları büyük bir üzüntü ile izlemekteyiz.Açılması durumunda yaz ve kış aylarında vatandaşların kaplıcalara akın edeceğini ifade eden ilçe halkı,yetkililerin bu konuda duyarsız kaldığını ancak ilçe halkı olarak yetkilileri görevlerini yapmaya ve Zümrüt kaplıcalarının en kısa zamanda inşaatı tamamlanarak ilçe turizmine ve ekonomisine kazandırılmasını istediklerini ifade ettiler.

26 apart oda , ikisi açık ikisi kapalı olmak üzere 6 havuzdan oluşan Sosyal alanları, yürüyüş parkurları ve mescidi, lavaboları, soyunma alanları olan 5 Milyonluk Zümrüt Kaplıcaları yatırımı tatil köyü yerine kaderine terk edilmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.