CİZRE TSO İLE CİZRE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

CİZRE TSO İLE CİZRE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri iş birliği protokolü kapsamında Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile ile Cizre Mesleki...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri iş birliği protokolü kapsamında Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile ile Cizre Mesleki Eğitim Merkezi (MEM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Cizre TSO ve MEM arasında imzalanan iş birliği protokolü hakkında açıklamalarda bulunan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, MEB ve TOBB arasında imzalanan protokol kapsamında Odamız ile Cizre Mesleki Eğitim Merkezi güzel bir iş birliği yürüteceğini söyleyerek;

“TOBB ve Oda-Borsa bu vizyonla üyelerinin nitelikli insan kaynağına ulaşması için mesleki eğitimi desteklemektedir. Yine bu anlayıştan hareketle Milli Eğitim Bakanlığı, kaliteli ve ihtiyaca yönelik eğitim sistemini oluşturmaya ve böylelikle ülkemizin üretim gücüne güç katacak nitelikli iş gücü teminini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Bu kapsamda özellikle mesleki eğitimin içerisinde ahilik kültürünün taşıyıcısı niteliğindeki mesleki eğitim merkezlerine ayrı bir önem verilmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri mezun olduklarında, alanlarında iyi yetişmiş birer usta olarak işverenler tarafından istihdam edilmektedirler. Mesleki eğitim merkezlerinden mezun olan öğrencilerin %88'i eğitim aldığı alanda istihdam olmaktadır.” Diyerek imzalanan protokolün Cizre'miz hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.