DİCLE ELEKTRİK EKİPLERİ “SOĞUK HAVA” ALARMINA GEÇTİ

DİCLE ELEKTRİK EKİPLERİ “SOĞUK HAVA” ALARMINA GEÇTİ
Meteoroloji yetkilileri tarafından yurdun büyük bölümü için verilen aşırı yağışlı ve soğuk hava alarmı Dicle Elektrik ekiplerini harekete geçirdi. Sahada 2 binden fazla...

Meteoroloji yetkilileri tarafından yurdun büyük bölümü için verilen aşırı yağışlı ve soğuk hava alarmı Dicle Elektrik ekiplerini harekete geçirdi. Sahada 2 binden fazla personel ve 350 araç görev yapıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Türkiye'nin büyük bölümünde önümüzdeki günler için verilen aşırı kar yağışı ve dondurucu soğuk hava alarmı Dicle Elektrik ekiplerini harekete geçirdi.

Arıza, Onarım ve Bakım (AOB) ekipleri olası arıza ve kesinti durumuna karşı sahadaki hazırlıklarını artırdı.

Soğuk hava alarmına karşı hazırlıklarla ilgili bilgi veren Sistem İşletme Müdürü Hasan Ademhan, sahada 2 binden fazla personel ve 350 civarında araçla 7/24 görev yaptıklarını belirtti. Ademhan arızaları daha gerçekleşmeden saptamaya yarayan ısıya duyarlı termal kameralar gibi teknolojik imkanları da kullandıklarını söyledi. Ayrıca bakımla görevli personel grubundan 200 teknik personelin anlık oluşabilecek arızalara müdahale etmek için özel olarak görevlendirildiği bilgisini verdi.

Ademhan ayrıca sorumluluk bölgesinin tamamında kış mevsimi öncesinde gerçekleştirdikleri arıza önleyici bakım çalışmalarına da dikkat çekti. Bu kapsamda 61.198 kilometrekarelik alanda kışa hazırlık yapılırken, 390 kilometre uzunluğundaki hat kontrol edildi. AOB ekipleri 5.500 km Orta Gerilim (OG) şebeke, 4.350 km Alçak Gerilim (AG) şebeke, 5.700 adet trafo postası, 1.500 adet kök/dm bakımı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.