İL KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU TOPLANDI

İL KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU TOPLANDI
Kurban Bayramı nedeniyle Şırnak İl Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Kurban Bayramında ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına...

Kurban Bayramı nedeniyle Şırnak İl Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Kurban Bayramında ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını bizzat kesmeleri veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak, kurban satış ve kesim yerlerini tespit etmek, gerekli usul ve esasları düzenlemek üzere "Kurban Hizmetleri Komisyonu" toplandı.

Komisyon; vatandaşların ve görevlilerin bilgilendirilmesini sağlamak, kurban satın alırken, kurban kesim yerinde ve kurban keserken dikkat edilecek hususlar; etin işlenmesi, kurban kesimi bittikten sonra yapılacak işlemler ile Covid 19 tedbirlerine rivayet edilmesi gibi gerekli hususlar ve tedbirler karara bağlandı.

Şırnak İl Müftülüğü binasındaki toplantıya; İl Müftüsü Mehmet Taştan'ın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.