SİLOPİ BELEDİYESİNİN 2. GELENEKSEL HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI KAYITLARI BAŞLADI

SİLOPİ BELEDİYESİNİN 2. GELENEKSEL HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI KAYITLARI BAŞLADI
Silopi Belediyesinin Kötü alışkanlıklara karşı ''Bağımlı Olma Özgür ol, Takımını Kur Harekete Geç'' şiarıyla 2. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası...

Silopi Belediyesinin Kötü alışkanlıklara karşı ''Bağımlı Olma Özgür ol, Takımını Kur Harekete Geç'' şiarıyla 2. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası kayıtları Başladı.

Bu sene 2. Düzenlenecek olan Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası kayıtları başladı. Silopi Belediyesinin resmi sitesinden turnuva kayıtlarının 30 Hazirana kadar devam edeceği bildirildi.

Yapılan açıklamada Turnuva Başvuru Şartları, Turnuva Kuralları, Oyun Kuralları hakkında bilgi verildi.

Başvuru Şartları

•Turnuvaya katılmak isteyen takımlar ekte bulunan "Başvuru Dilekçesi Formu' ve bu formda istenen belgelerle başvurularını yapacaklardır.

•Turnuvaya katılacak olan takım oyuncuları için yaş sınırlaması 18 üstü.

•Takımlar başvuru formunda takım isimlerini belirtmek zorundadır isim listeleri verildikten sonra değişiklik yapılamayacaktır.

Turnuva Kuralları

1.Takımlar 12 oyuncu olmak üzere 8 oyuncuyla oynanır. Bir takım en fazla 4 yedek oyuncu bulundurabilir

2.Bir oyuncu sadece bir takımda oynayabilir, başka takımda oynayamaz.

3.Bir Takımda En fazla 2 aktif lisanslı oyuncu kadroda yer alabilir (Eğer 2 den fazla Aktif lisanslı sporcu oyunda ise yönetime bildirmemişler ise sonradan Tertip komitesinin haberi olması dâhilinde o takım direk Turnuvadan men edilir)

4.Takım isimlerinin katıldıkları kurumun adını temsil edecek şekilde belirlenmesi turnuvanın amacına daha uygun olacağı için zorunludur. Aksi durumda takım ismi tertip komitesi tarafından değiştirilebilir.

5.Müsabakaya eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 7 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Belirlenen sayıdan daha az oyuncu ile müsabakaya gelen, müsabakaya gelmeyen ve maç başlama saatinden 10 dakika geç gelen takım 3-0 hükmen yenik sayılır.

6.Ayrıca maç içinde bir takımın 3 kırmızı kart görüp 4 kişi kalması halinde o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayilir, rakip galipse o anki skor geçerli sayılır.

7.Karşılaşan takım oyuncuları görevliler tarafından kontrol edilir, takım sorumluları tarafından oyunculara itiraz gelmesi durumunda görevliler kimlik kontrolü isteyebilir, uygunsa hakem karşılaşmayı başlatır.

8.Oyuncu değişiklikleri görevliler tarafından listelere uygun olarak yapılır.

9.Karşılaşma esnasında ya da sonrasında yapılan itirazlar yazılı olarak en geç 24 saat içerisinde yapılmak zorundadır. Bunun dışında yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Geçerli kabul edilen itirazlar en kısa sürede tertip komitesi tarafından değerlendirilerek sonucu takım yetkililerine bildirilecektir.

10.Listelere aykırı oyuncu oynatan takım o karşılaşma için 3-0 hükmen yenik sayılır ve turnuvadan men edilir.

11.Takımlar maç saatinden en az 5 dakika önce sahada hazır bulunacaktır.

12.Müsabakalar esnasında etik ve ahlaki kurallara aykırı hareket eden kişiler hakkında ilgili disiplin mevzuatı çerçevesinde gerekli cezai işlem başlatılacaktır ve bu gibi hareketlerde bulunan kişinin yer aldığı takım turnuvadan men edilecektir.

13.Karşılaşmaların hakemleri ve görevlileri Tertip Komitesi tarafından belirlenir ve atanır. Tertip komitesi başvuran takım sayısına göre turnuva fikstürünü önceden belirleyecektir.

14.Müsabakalar takım sayısına göre eleme veya puan üsülü ile belirlencektir.

15.Maçların berabere bitmesi durumunda üst tura geçecek takım müsabakadan hemen sonra seri şekilde yapılacak 5'er penaltı sonucunda belirlenir. Penaltılarda eşitlik bozulana kadar devam eder.

Oyun Kurallar

1.Maçlara kolye, yüzük ve saat b. tehlikeli aksesuarla çıkılamaz. Maç esnasında oyuncuların yaşayacağı sakatlıklarda sorumluluk kendileridir

2.Maçlarda pantolon gömlek gibi giysilerle oynanamaz ayrıca siyasi, sosyal vb. renklerde propaganda amacı taşıyan bayrak flama forma gibi ürünlerin kullanılması yasaktır. Müsabakalar her türlü normal spor kıyafetleri ile oynanabilir Forma renklerinin benzer olması durumunda hangi takımın yelek (bip) giyeceği hakem tarafından yapılacak kura atisi ile belirlenir.

3.Her takım 4 oyuncu değiştirebilir, oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir.

4.Turnuva maçları 2 x 25 dakika oynanır, devre arası dinlenme süresi 5 dakikadan fazla olamaz.

5.Ofsayt, taç ve geri pas dışındaki bütün futbol kurallar geçerlidir.

6.Kaleciye geri pas yoktur, Santra ve Aut atışında direk gol geçersizdir.

7.Maçlarda TFF kuralları geçerlidir.

a.Ancak

8.Serbest vuruşlarda baraj mesafesi. 4 (dört) normal adım mesafesidir.

9.Aut atışlarını kullanmak zorunludur. Direk yapılan aut atışında hiç kimseye değmeden kaleye giren top gol sayılmaz.

10.Maçı yöneten hakemin sakatlanması veya kendisinin devam etmek istememesi gibi hallerde tertip komitesi hakemi maçın herhangi bir bölümünde değiştirmeye yetkilidir.

11.Oyun kurallından ihraç cezası (KIRMIZI KART) alan 1 maç oynayamaz İhraç cezasının sebebi hakem raporuna göre şiddetli hareket, küfür ve saldırı gibi nedenlerden olursa bu oyuncuların durumun tertip komitesi tarafından belirlenir gerekirse oyuncu turnuvadan men edilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.