ŞIRNAK BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU UYARISI

ŞIRNAK BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU UYARISI
Şırnak Belediyesi, son dönemde etkisini daha çok hissettiren kuraklık sorunu nedeniyle vatandaşlara yaşanacak olası su sıkıntısına karşı tasarruf uyarısında bulundu. Şırnak Belediyesi, su tasarrufu ve bilinçli...

Şırnak Belediyesi, son dönemde etkisini daha çok hissettiren kuraklık sorunu nedeniyle vatandaşlara yaşanacak olası su sıkıntısına karşı tasarruf uyarısında bulundu.

Şırnak Belediyesi, su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi konusunda vatandaşları uyardı. Bu sene yeteri kadar yağış yağmaması nedeniyle kurak bir yıl geçirildiğini vurgulayan Şırnak Belediyesi vatandaşları su tasarrufu konusunda uyarırken şebeke suyundan bağ-bahçe sulanmasının su ihtiyacını ciddi anlamda etkilediğini belirtti.

Şırnak Belediyesinden yapılan açıklamada; ‘Kıymetli hemşerilerimiz; Bu sene yağışsız, kurak bir yıl geçiriyoruz. Buna bağlı olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve şehrimizde de içme suyu kaynaklarının debilerinde düşüş devam ediyor. Bu kapsamda şehrimize temiz içme suyu sağlayan Mijin ve Toptepe hatlarından yeterli miktarda içme suyu sağlayabilmemiz için suyumuzu israf etmeden, tasarruflu kullanmak durumundayız.

Ayrıca, şebeke suyundan bağ-bahçe sulaması insan ihtiyacını ciddi anlamda etkilemektedir. Kuyuları dışında şehir şebeke suyuna güvenerek bağ-bahce eken vatandaşlarımızın bütün bu etkenleri göz önünde bulundurmaları önem arz etmektedir. Aksi durumda şebeke suyu ile bağ bahçe sulayanlar veya kaçak su kullananlar hakkında hiç bir şekilde taviz verilmeyecek olup gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Tüm bu etkenler göz önünde bulundurularak, içme suyu temininde problem yaşanmaması için halkımızın su kullanımı konusunda dikkatli olması rica olunur.'denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.