ŞIRNAK'TA KAÇAKÇILIK DARBE: 25 GÖZALTI

ŞIRNAK'TA KAÇAKÇILIK DARBE: 25 GÖZALTI
Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele ve kaçakçılık operasyonlarında uyuşturucu madde ve gümrük...

Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele ve kaçakçılık operasyonlarında uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak ve ilçelerinde 16 - 22 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenen kaçakçılık ve terörle mücadele operasyonlarında uyuşturucu madde ile gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 25 üpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nca 16 - 22 Kasım 2020 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde operasyon başlatıldı.

Operasyonlar kapsamında, “30,13 gram metamfetamin, 24 gram esrar, 0,96 gram eroin, 1 adet uyuşturucu kullanmaya yarayan aparat, 90 paket kaçak sigara, 57 adet kaçak cep telefonu, 931 adet cep telefonu aksesuarı, 56 adet tekstil ürünü, 4 adet araç lastiği ele geçildi. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 25 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapıldı. Çıkarıldıkları adli makamlarca; 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 şüpheli serbest bırakılırken, 2 şüpheli ise tutuklandı.

Ayrıca Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar kapsamında 15 şüpheli Asayiş, 4 şüpheli Kaçakçılık, 1 şüpheli Terör suçundan olmak üzere toplam 20 şüpheli gözaltına alınmış; 17 şüpheli ilgili birimlerine teslim edilmiş, 3 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmıştır.

Kaçakçılık ve Terörle Mücadele kapsamında operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.