Şırnak Belediyesi Çocukları Gezen Sinema İle Buluşturdu

Şırnak Belediyesi Çocukları Gezen Sinema İle Buluşturdu
Şırnak Belediyesi Şırnak'ta sinema kültürü ile tanışmamış çocuklara ulaşmak adına, gezen sinema gösterimi düzenlendi. Çocuklar mobil bir tırın içerisine kurulan sinema...
 

Şırnak Belediyesi Şırnak’ta sinema kültürü ile tanışmamış çocuklara ulaşmak adına, gezen sinema gösterimi düzenlendi.

Çocuklar mobil bir tırın içerisine kurulan sinema salonunda film izledi. Gezen sinema Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın girişimleri sonucu Şırnak’a geldi. Şırnak İtfaye Meydanı, Şırnak TOKİ bahçesine kurulan gezici sinema tırı üç gün boyunca Şırnaklı çocukların seyrine sunuldu. Gezen sinemada çocukların izlediği filmler yoğun ilgi gördü.

Çocukların sosyal projelerle tanışması için gezen sinema getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Yarka, “Şırnaklı çocuklar hem eğlenme, hem de sosyal belediyecilik anlamında sinema her kesime ulaşmıyor. Belediye olarak bir nebzede olsa çocuklarımızın sinema ile tanıştırmak için gezen sinemayı Şırnak’a getirerek çocuklarımızla buluşturduk. Belediye Başkanlığımızın ev sahipliğinde “Gezici Sinema Tırı” ile açık havada Covid-19 tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde ücretsiz sinema etkinliği düzenlendik. Etkinlikte bir araya gelen onlarca çocuk, açık hava sinemasında izledikleri birbirinden güzel çizgi filmlerle keyiflerince eğlendi” dedi.

Sinema faaliyeti sonunda çocuklar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’ya kendilerini sinema ile buluşturdukları için teşekkür etti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.