Sağlanan Huzur Ortamı Kültür Ve Sanatta Başarı Getirdi

Sağlanan Huzur Ortamı Kültür Ve Sanatta Başarı Getirdi
Şırnak`ta son dönemde huzur ve güven ortamının sağlanması ile birçok alanda başarı ede ediliyor. Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonların ardından huzur ortamının tesis...
 

Şırnak`ta son dönemde huzur ve güven ortamının sağlanması ile birçok alanda başarı ede ediliyor. Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonların ardından huzur ortamının tesis edildiği Şırnak`ta, Kültür Sanat yarışmalarında büyük değişim ve dönüşümün yaşandı.

Şırnaklı gençlerin Türk Müziği Yarışmalarında il birinciliğin ardından bölge yarışmasında da elde edilen birincilikle Türkiye finaline katılıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerine üye olan gençler “Sahne Sırası Sende” sloganıyla Türk Müziği Yarışmalarında yeteneklerini sergiliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin geleneksel sanata sahip çıkması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için bu yılda kültür sanat yarışmaları düzenlediğini belirtti.

Birlik, “Kültür Sanat Yarışmalarının bölge finalleri Eylül ayı içerisinde Kayseri, Adana, Şırnak, Erzurum, Trabzon, Manisa, Edirne’de İl pandemi kurulunun görüşü alınarak fiziksel ve online olarak yapıldı. Biliyorsunuz geçlik merkezleri arasında her sene kültür sanat yarışmaları yapılıyor. Bu sene Kültür Sanat yarışmalarının bölge finali Şırnak’taydı. Ancak pandemi nedeniyle biz bunu online yapmak zorunda kaldık. Yoksa coşkulu bir şekilde Şırnak’ta şiir, kültür, tiyatro, müzik ve bilgi yarışması düzenleyecektik. Bunu pandemi nedeniyle şiir ve ses yarışması olarak online yaptık. Bizimde özgün yorumlama branşında arkadaşlarımız bölge birincisi oldu. Şimdi bölgeyi temsilen Türkiye finallerine gidiyorlar. 19 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan Türkiye Gençler Arası Türk Müziği yarışmasında Şırnak’ı ve bölgeyi temsil edecekler. Güzel bir performans gösteriyorlar. Gençlik merkezinin çalışma ortamı gayet iyi. Arkadaşları dinlerken bizde feyiz alıyoruz. Şırnak olarak Müzikte de inşallah Doğu ve Güneydoğu bölgesi olarak gidip Türkiye birincisi olurlar” dedi.

Yarışmaya hazırlanan Mert Ay ise, “Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezi bünyesinde çalışıyoruz. Geçen sen özgün müzik yarışmasında il birincisi olduk. Ardından bölgede yapılan yarışmalarda birinci olduk. Şimdi son 2-3 hafta kala çalışmalarımızı yoğunlaştırıp, son performansımızla hazırlanıyoruz. 19 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan Gençler Arası Türk Müziği Yarışmasına hazırlık yapıyoruz. Güneydoğu Anadolu bölgesinin Şırnak ilini temsil etmek için en iyi şekilde çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.