ATIL TARIM ARAZİLERİ TESPİTİ YAPILIRKEN İZLENECEK YOL VE TAY PORTAL SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ

ATIL TARIM ARAZİLERİ TESPİTİ YAPILIRKEN İZLENECEK YOL VE TAY PORTAL SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ
Şırnak'ta Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğünün görev alanında bulunan Atıl tarım arazilerinin belirlenmesinde, çalışma prensibinde ve...

Şırnak'ta Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğünün görev alanında bulunan Atıl tarım arazilerinin belirlenmesinde, çalışma prensibinde ve izlenecek yolda birliktelik sağlamak amacı ile ilçe müdürlüklerimizde görevli personellerle bilgi alışverişinde bulunuldu.

Tarım Arazilerinin mülkiyet devrine ilişkin işlemlerin Tarım ve Orman Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında online olarak yapılması konusunda hazırlanan TAY Portal sistemi 01/02/2021 tarihi itibariyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı İlçe Müdürlüklerinin kullanımına açılacak olup sitemle ilgili kullanıcı eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması konusu başta 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı olmak üzere, 2019-2021 dönemini kapsayan Yeni Ekonomik Program, 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ile 2019 yılı 3.Tarım Şurası kararlarında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.