Avrupa Boks Şampiyonasında 3.Olan Lise Öğrencisine Coşkulu Karşılama

Avrupa Boks Şampiyonasında 3.Olan Lise Öğrencisine Coşkulu Karşılama
13-24 Ekim tarihleri arasında Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 3.olan Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Nurselen Yalgettekin, Şırnak'ın...

13-24 Ekim tarihleri arasında Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 3.olan Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Nurselen Yalgettekin, Şırnak'ın Cizre ilçesinde eğitim gördüğü okulda coşku ile karşılandı.

13-24 Ekim tarihleri arasında Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi gururla temsil eden Cizre Fen Lisesi 12.Sınıf Öğrencisi Nurselen Yalgettekin, İlk defa giydiği Milli Forma ile katıldığı turnuvada büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 3.'sü oldu.

Pandemi Şartları ve kısıtlı imkanlara rağmen Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Milli Boksör olan Rıdvan Budak ile Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Lise Öğrencisi Nurselen Yalgettekin, ilk defa katıldığı Türkiye Şampiyonasında rakiplerini teker teker yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Elde ettiği bu başarı ve şampiyonada gösterdiği performans ile Milli Takım Hocalarının dikkatini çeken Yalgettekin Türkiye Şampiyonası sonrasında Milli Takım Kampına çağrıldı.

Milli Takım Kampında yaklaşık bir ay boyunca Beden Öğretmeni ve aynı zamanda Milli Boksör olan Rıdvan Budak ile Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Yalgettekin, Milli Forma ile ilk defa çıktığı Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Rus Rakibine yenilerek Avrupa 3.'sü oldu.

Türkiye Şampiyonluğuna Hazırlanırken kendimi Avrupa Şampiyonasında buldum

Turnuva dönüşü Okul Yöneticileri ve okul arkadaşlarının coşkulu karşılaması karşısında büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Nurselen Yalgettekin, ,”Boksa başlarken ilk hedefim Türkiye Şampiyonasında katılabilmekti ikinci hedefim Milli Takıma çağırılmaktı sonrasında ise ulusal ve uluslar arası turnuvalarda mücadele ederek ülkemi en iyi şekilde temsil etmekti.Bu arzum çok kısa bir sürede gerçekleşti ve bundan dolayı da çok mutluyum.” dedi.

Yalgettekin,”2018 yılında boksa başladı ve birinin yönlendirmesiyle gitmedim.Evde boş vaktim vardı bende boş vakitlerimi spor yaparak geçirmek istedim.Gençlik Spor Müdürlüğünde Tekvando'ya başlayacaktım ama hocası yoktu.Bir kaç spor dalını daha sordum ancak onlarda yoktu bende boksa başladım.Üç,dört yıldan bu yana hazırlanıyorum ama aksaklıklar yüzünden çoğu maçlara katılamadım.En son bu sene katılabildim ve Türkiye şampiyonu oldum.Hemen ardından bir hafta sonra Milli Takım Kampına çağrıldım.Kampta bir ay boyunca Avrupa Şampiyonasına hazırlandım. Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonasında şampiyon olabilirdim ama Avrupa 3'sü oldum bundan dolayıda çok mutlu ve gururluyum.” dedi.

Türkiye Şampiyonasına hazırlanırken Avrupa Şampiyonası ve Milli Takımdan bahsedilirken bir anda kendisini Milli Takımda bulduğunu belirten Yalgettekin;”Milli takım hayalimin gerçekleşeceğine inanıyordum ama bu kadar kısa sürede olacağına inanmıyordum ama bir anda bu hayalim gerçekleşti ve çok mutlu oldum ve buda spor hayatımda attığım ilk adım olmuş oldu bundan dolayı da çok mutluyum”dedi.

Hedefim Ulusal ve Uluslar arası Turnuvalarda Mücadele etmek

Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonasında Avrupa 3.sü olarak Türkiye'ye dönmenin gurur ve sevincini bir arada yaşadığını ifade eden Yalgettekin,”Boksa başlarken ilk hedefim Türkiye Şampiyonasında katılabilmekti ikinci hedefim Milli Takıma çağırılmaktı sonrasında ise ulusal ve uluslar arası turnuvalarda mücadele ederek ülkemi en iyi şekilde temsil etmekti.”

Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek çok anlamlı bir duygu

Türkiye Şampiyonasında Şırnak ilini temsil etmek için çok güzel bir şey iken Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek bambaşka bir duygu.Hem Hocanızı,hem ailenizi,hem sizi destekleyenleri,hem sınıfınızı,arkadaşlarınızı o anda kendiniz için yarışmıyorsunuz herkes için yarışmış oluyorsunuz.Çünkü müsabaka esnasında gardınızın düştüğü bir anda sizi destekleyen ve sevenleriniz aklınıza gelince gardınızı tekrar kaldırıp mücadele etmeye devam ediyorsunuz ve buda bir sporcu için müthiş bir şeydir.”

Avrupa Şampiyonasında ailemin,hocalarımın ve tüm Türkiye'nin desteğini hissederek maça çıktığını ifade eden Yalgettekin,”pes ettiğim sırada onları düşünerek devam ettim.Amacım birinci olup İstiklal Marşımızı okutup Türk Bayrağını göndere çıkarmaktı ama Avrupa üçüncüsü oldum ama bundan dolayı da çok mutluyum ve iyi bir başlangıç yapmış oldum.Bu başarımı antrenmanlarda bana partnerlik yapan arkadaşlarıma,Beden Eğitimi Öğretmenim Rıdvan Budak'a,Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Hocası Zahit Zevinik'e ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen okul müdürü Selim Duran'a armağan ediyorum.”dedi.

Şırnaklı bir boksörden kimse bunu beklemiyordu

Cizre Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Rıdvan Budak ise, Bu başarı tesadüfen gelmedi ve Şırnaklı bir boksörün bir anda ortaya çıkıp herkesi teker teker yenerek Şampiyon olmasını kimsede beklemiyordu. Çünkü herkes sabah uykusundayken Nurselen'in parklarda çalıştığını, antrenmanlara ilk önce geldiğini ve en son salondan çıkan kişi o olurdu. Pandemi nedeni ile daha önceki Türkiye Şampiyonalarına katılamadık ve spor salonları da çoğu zaman kapalı kaldı. Bizde kendi çapımızda ve imkanlarımız dahilinde kendi evimin bodrumunda ve Nurselen'in evlerinin bahçesinde antrenmanlarımızı ve çalışmalarımızı yapıyorduk. Nurselen'in başarılı olması için elimizden geleni yaptık, Nurselen'de çok inandı Şampiyonluğa ve Türkiye Şampiyonu oldu. Şırnaklı bir boksörün bir anda ortaya çıkıp herkesi teker teker yenerek Şampiyon olmasını kimse bunu beklemiyordu. Türkiye Şampiyonasından iki üç gün sonra Milli Takım Kampına katıldık. Herkes gibi bizde ve Nurselen'de çok şaşırdı ama çok sevindik.

Milli Takım Kampında bir ay boyunca Avrupa Şampiyonluğuna hazırlandıklarını belirten Budak, Nurselen Avrupa Şampiyonasına milli takım hocaları ile birlikte katıldı. Orada çok güzel maçlar yaptı ve ülkemizi gururla temsil edip bizi çok sevindirdi.Budak,Nurselen bence daha güzel işler yapacak çünkü onun şuan kullandığı kapasite yüzde elli daha üstüne koyabileceği çok şey var ve ne kadar eksiğinin olduğunun farkında ve daha iyi şeyler yapacağının bilincindedir.İnşallah Olimpiyatlarda görürüz çünkü bu yola çıkarken bizim hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu değildi Olimpiyatlarda mücadele etmekti.İnşallah Nurselen Olimpiyatlara katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya alır.Budak,bu vesile ile bu başarının mimarı olan ve kendisini ve Şırnak bölgesindeki bir çok milli boksörü yetiştiren Zahit Zevinik'e teşekkür ediyorum dedi.

Cizre Fen Lisesi Okul Müdürü Selim Duran ise, Cizre Fen Lisesi akademik alanda özelikle üniversite sınavlarında ve diğer ulusal, uluslar arası proje yarışmalarında ciddi başarılar elde etti. Öğrencilerimiz gerçekten ulusal, uluslar arası alanlarda çok ciddi dereceler elde ettiler. Biz bu derece ve başarıları hem sportif hem de sanatsal alanlarda da başarılar elde edip taçlandırmak istiyoruz. Daha önceki sportif faaliyetlerde bölgesel derecelerimiz vardı fakat Nurselen kızımız ilk defa katıldığı Türkiye Şampiyonasında, Türkiye Şampiyonu oldu. Hemen akabinde Milli Takıma seçilerek Genç Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti buda bizi çok gururlandırdı. Hedefimiz ve isteğimiz Nurselen'in bu başarısını arttırarak 2024 Paris Olimpiyatlarına katılıp ciddi başarılar elde etmesidir. Biz kızımıza güveniyor ve kızımızla gurur duyuyoruz. Bu anlamda Nurselen kızımızın elde etmiş olduğu bu başarıda emeği olan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.