Babacan”Türkiye’nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmesi gerekir”

Babacan”Türkiye’nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmesi gerekir”
Deva Partisi Şırnak İl Kongresine katılmak için Şırnak'a gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “ülkede özgürlükler konusunda Ciddi sorunların olduğunu bu sorunların...

Deva Partisi Şırnak İl Kongresine katılmak için Şırnak'a gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “ülkede özgürlükler konusunda Ciddi sorunların olduğunu bu sorunların çözümü içinde Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini” söyledi.

Deva Partisi Şırnak 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı için Şırnak'a gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şırnak Havalimanında kalabalık bir kitle tarafından coşku ile karşılandı.Partisine ait otobüs ile Cizre'ye gelen Babacan İdil Caddesi,Orhan Doğan Caddesi ve Hastane Caddesi üzerindeki vatandaşları ve esnafları selamladı.

Babacan'a görkemli karşılama

Otobüs ile şehir turu attıktan sonra Dicle Mahallesinde bulunan Sanat Sokağına gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı yüzlerce kişi “Cizre Seninle Gurur Duyuyor”,Deva Gelecek dertler bitecek” sloganları eşliğinde meşaleler yakıp zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Sanat sokağında görkemli bir şekilde karşılanan Babacan kendisini karşılayanları selamladıktan sonra kısa bir konuşma yaptı.

Şırnak'a gelmesi ile birlikte kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı Şırnak, Cizre, Silopi ve diğer ilçelerden gelen vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ülkede özgürlükler ve adalet konusunda ciddi sorunların yaşandığını ve bu sorunların çözümü için ortak akıl ve istişarenin olması gerektiğini bunun içinde parlamenter sistemin olması ve Türkiye'nin güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmesi gerektiğini söyledi.

Sanat Sokağında toplanan halka hitap eden Babacan,Deva Partisi Türkiye'nin en yeni siyasi partilerinden birisi,kurulalı bir yıl oldu.Ama bir yıl gibi kısa süre içerisinde 81 İlde il Başkanlarımız,973 İlçenin 600'ünde ilçe başkanlarımız görevlerinin başında.Türkiye'nin dört bir yanında hızlı bir şekilde teşkilatlanıyoruz.Bir yandan teşkilatlanıyoruz bir yandan da ülkemizin yarınları için hazırlanıyoruz.”dedi.

Ülkede ciddi anlamda Özgürlük ve Adalet sorunu var

Babacan,”Ülkemizde ciddi ve büyük sorunlar var nereye gitsek işsiz vatandaşlarımız önümüzü kesiyor.Yoksulluk gittikçe artıyor,zenginle fakir arasındaki uçurum artıyor.Ekonomi şuanda Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri oldu.Ülkemizde ciddi anlamda bir adalet sorunu var,hukuksuzluk sorunu var.Ülkemizde özgürlüklerle ilgili ciddi sorunlar var.Özellikle özgürlükler sorununu çözmek için vatandaşlarımızın insan olmaktan doğan tüm haklarını doyasıya yaşayabilmesi için yapacağımız çok iş var.Sorun çok,problem çok ama nereden çözebiliriz diye baktığımızda devlet kadrolarında işinin başında hem dürüst hem de işin ehli insanlar olması lazım.Ortak akıl lazım,istişare lazım biz onun için diyoruz ki Parlamenter sistem.”

Türkiye'nin güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçmesi gerekir

Türkiye'nin güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçmesi gerektiğinin altını çizen Babacan,”güçlendirilmiş Parlamenter sistem yani halkın seçtiklerini, vatandaşlarımızın sandık başına gidip oy verdiklerini mecliste güçlü bir şekilde kendisini seçenleri temsil etmesi lazım. Güçlü Parlamenter sistem ancak güçlü bir meclistedir. Seçilmişlerin kendisini seçenlere karşı sorumlu olması gerekir. Yargının bağımsız ve tarafsız çalışması lazım. Ancak tarafsız ve bağımsız bir yargı Türkiye'de adaleti sağlayabilir. Siyasetten arındırılmış Anayasaya ve yasaya bakan ve vicdanlarının sesini dinleyen mahkemelerle bu ülkenin sorunları çözülür.”diye konuştu.

Cizreli Esnafları ziyaret etti.

Sanat Sokağı ve Orhan Doğan Caddesindeki esnafları ziyaret eden Babacan,yoğun ilgi karşısında ilerlemekte zor anlar yaşadı.Halkın gösterdiği bu ilgi karşısında büyük bir sevinç yaşayan Babacan,kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlerle tek tek fotoğraf çektirdi.Esnaf ziyaretinde bir kahvede oturan gençlerin daveti üzerine gençlerle oturup çay içen Babacan,hem gençlerin sorunlarını dinledi hem de onlarla fikir alışverişinde bulundu.Akabinde bir fırına giren Babacan,burada fırına ekmek atıp,pişen ekmeği de fırından çıkarıp vatandaşlara dağıttı.

Babacan TSO ve Şırnak Barosunu Ziyaret etti

Partisinin Şırnak 1.Olağan Genel Kurul Toplantısına katılmak için Şırnak'a gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç ve Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'yi makamlarında ziyaret etti.

İlk Olarak Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına gelen Babacan ve beraberindekileri TSO Başkanı Salih Sevinç ve Yönetim Kurulu üyeleri kapıda karşıladı. Akabinde TSO Başkanlığına geçen Babacan burada Başkan Salih Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Yapılan ziyaretin sonunda TSO Başkanı Sevinç, Genel Başkan Babacan'a değişik hediyeler takdim etti.

TSO ziyaretinin ardından Şırnak Baro Başkanlığına geçen Babacan'ı Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ve Baro Avukatları karşıladı.Babacan,Baro Başkanı Nuşirevan Elçi başta olmak üzere tüm avukatların gününü kutladı.Burada da yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yapan Babacan ve beraberindekiler Şırnak'a gitmek üzere Cizre'den ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.