BAŞKAN MİR’DEN İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA TEPKİ

BAŞKAN MİR’DEN İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA TEPKİ
İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından İngiliz vatandaşlarına Şırnak ve Hakkari'ye seyahat etmemeleri konusunda yaptığı uyarı Şırnak'ta tepkilere neden oldu. Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyet Başkanı...

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından İngiliz vatandaşlarına Şırnak ve Hakkari'ye seyahat etmemeleri konusunda yaptığı uyarı Şırnak'ta tepkilere neden oldu.

Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyet Başkanı İdris Mir bu açıklamanın kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirtti.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'ye yapacakları seyahatler konusunda uyardı. Bakanlık'tan yapılan duyuruda, İngiltere vatandaşları, Suriye sınırına 10 kilometre mesafedeki bölgelere ve zorunlu olmadıkça Şırnak ve Hakkari'ye gitmemeleri konusunda uyarıldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan duyuruda, İngiltere vatandaşlarına Türkiye'ye yapacakları seyahatler için tavsiyelerde bulunuldu. Duyuruda, İngiltere vatandaşlarına, Suriye sınırına 10 kilometre mesafedeki bölgelere ve zorunlu olmadıkça Şırnak ve Hakkari'ye gitmemeleri tavsiye edildi.

Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir “İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kabul edilemez. Ne Şırnak halkı ne de Hakkari halkı bu ve buna benzer bir açıklamayı kabul edemez. Haritada dahi Şırnak ve Hakkari'nin yerini bulamayanlar bu gün kendi vatandaşlarına Şırnak ve Hakkari'ye ziyaret etmeyin uyarsında bulunabiliyor. Şırnak ve Hakkari bu gün Türkiye'nin seyahat edilebilmede en güvenli illerin başında geliyor. Kendilerini modern ve medeniyetin başkenti olarak görenler, moderniyetten ve medeniyetten tamamen bağımsız açıklamalar yapıyorlar. Bu açıklamayı yapanlar unutmasınlar ki Şırnak'ın tarihi altında ezilmeye mahkumdur. Hangi akla hizmet ederek Şırnak ve Hakkari'nin güvenli olmadığını söyleyebiliyor. Kendi ülkelerinde bile bir ordu koruma ile dolaşıyorlar. Tek bir korumasını yanına bile almasına gerek olmaksınız buyursun tehlikeli gördüğü Şırnak ve Hakkari'ye ziyaret gerçekleştirsin. İngiltere Dışişleri Bakanı Şırnak'ın Londra'dan da daha güvenli olduğunu anlayacaktır” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, 11 Ağustos'ta yaptığı duyuruda ise vatandaşlarını zorunlu olmadıkça Tunceli, Diyarbakır, Kilis ve Hatay'a gitmemeleri konusunda uyarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.