CİZRE BELEDİYESİ İLÇE GENELİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

CİZRE BELEDİYESİ İLÇE GENELİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz aylarının başlaması ile birlikte ilçe genelinde sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı. Cizre...

Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz aylarının başlaması ile birlikte ilçe genelinde sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.

Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekipleri vatandaşların yaz aylarını sinek,sivrisinek ve haşerelerden uzak bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi için ilçe genelinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu'nun talimatıyla ilaçlama çalışmasının bahar ayları itibariyle erkenden başlatılması Cizre'de vatandaşların yaz aylarında sineksiz ve haşeresiz geçirmesini sağlayacak. Sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde Cizre Belediyesi ilaçlama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlaçlama çalışmaları ilçe geneli mahallelerde besicilik faaliyeti yapılan mandıra ve ahırlarda başlatıldı. Ardından sinek larvalarının yoğun olduğu su birikintileri, kanallar ilaçlanarak erkenden kontrol altına alındı.

‘Yaz aylarında vatandaşlarımız evlerinde rahatça oturacaklar'

Havaların ısınmasıyla birlikte halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı başlatılan mücadelede Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyonlarda ve su birikintilerinin yoğun olduğu noktalarda gerçekleştiriyor. Mevcut fosseptiklerin kontrolü ve sivrisinek larvası görülen bölgelerde ilaçlama çalışmaları yapan ekipler yaz aylarında ortaya çıkan haşere ve sivrisineklerin üreme dönemlerinde yapılan çalışmalar hakkında Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürü Semih Çiçek ‘'İnsanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren, hastalık etkeni vektörlere karşı etkin mücadele başlattık. Zamanında başlattığımız ilaçlama çalışmasıyla yaz aylarında vatandaşlarımız evlerinde rahat bir şekilde oturabilirler.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.