CİZRE BELEDİYESİ UYUŞTURUCUYA KARŞI UYARDI; ‘UYUMA’

CİZRE BELEDİYESİ UYUŞTURUCUYA KARŞI UYARDI; ‘UYUMA’
Cizre Belediyesi, aileleri uyuşturucuya karşı uyardı. Cizre Belediyesi ‘Uyuşturucu ile Topyekün Mücadele' için İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen...

Cizre Belediyesi, aileleri uyuşturucuya karşı uyardı. Cizre Belediyesi ‘Uyuşturucu ile Topyekün Mücadele' için İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen UYUMA uygulaması hakkında bilgi verdi.

Cizre belediyesinden tarafından paylaşılan uyarı metninde; “Yaşadığımız topluma karşı çok büyük sorumluluklarımız var. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir toplum için her birimizin yapması gereken asli görev ve sorumluluklar bulunmakta; Vatandaşlık sorumluluklarımız çerçevesinde “Uyuşturucu ile Topyekün Mücadele” için İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen UYUMA uygulamasını telefonlarınıza indirerek gördüğünüz, şahit olduğunuz olayları tek tuş ile Kolluk güçlerimize iletebilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

‘Uyuma' uygulaması

İçişleri Bakanlığınca uyuşturucuyla mücadele kapsamında geliştirilen "UYUMA Projesi" sayesinde vatandaşlar, uyuşturucu satıcılarını tek tuşla polise bildirebilecek. Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülke ve başta gençler olmak üzere toplum açısından büyük tehlike arz ettiğinden tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen bu proje ile uyuşturucuya karşı verilen mücadelede teknolojik imkânlar aracılığıyla vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amaçlanmakta.

Başta gençler olmak üzere vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak UYUMA Uygulamasına erişilebilir.

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlar, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilir. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.