Cizre Kaymakamı Tunç, Şehit Ve Gazi Yakınları Yemekte Bir Araya Geldi

Cizre Kaymakamı Tunç, Şehit Ve Gazi Yakınları Yemekte Bir Araya Geldi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit ve gazi yakınları kaymakamlık tarafından verilen yemekte bir araya geldi. Dicle Nehri Kenarı Tarihi...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit ve gazi yakınları kaymakamlık tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Dicle Nehri Kenarı Tarihi İç Kalede düzenlenen programa, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Tunç, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç,” değerli gazilerim; “19 Eylül Gaziler Günü” Devletimiz ve Milletimiz için çok önemli bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimiz ile Milli Mücadele Savaşı'nı verdikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik ve mareşallik unvanının verildiği çok önemli bir tariftir. TBMM tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanlarının verildiği 100. yıl dönümünü hep beraber idrak ediyoruz. Bizler bu coğrafyada 1000'lerce yıldır vatoz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1923'te kurulmuş bir devlet değildir. Kadim bir devlet kültürü olan Osmanlı İmparatorluğu Devletininin 6 asır 4 kıtaya hükmettiği bu eşsiz vatan toprağı atalarımızla, şehitlerimizle gazilerimizle şereflenmiştir. Cizre'de Cizre'liler de bu kadim neslin bir parçasıdır. Bu coğrafyada yaşayan insanların kadimliği binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Atalarımız Malazgirt'ten bu yana bu topraklarda özgür ve onurlu bir şekilde yaşamak için çok mücadeleler sarfetmiştir. Bu vatan toprakları, özgürlüğümüz ve hürriyetimiz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri milletimize bize emanetidir. Malazgirt'ten Kurtuluş Savaşına, Dumlupınar'dan Kore'ye, Kıbrıs'a gazilerimiz gözlerini kırpmadan vatan toprakları için Gazi olmuşlardır. Devletimiz de Milletimiz de gazilerimize minnettardır.

Vatan için emir telakki edildiğinde herkes üzerine düşeni yapar. En son 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Hep birlikte vatanın birliğine sahip çıktık. Acımızda da sevincimizde de hep birlikte olacağız. Ailelerinizle birlikte burada olduğunuz için Devletimiz ve Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli gün vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete intikal etmiş Devlet büyüğümüz Atatürk'e, silah arkadaşlarıma, şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyor, 19 Eylül Gaziler Gününüzü muhabbet ve sevgi ile kutluyorum. İyi ki varsınız. İfadelerini kullandı.

Cizre Müftü Yardımcısı ile Camii Müezzini tarafından şehit ve gazilerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.

Yemek programının sonunda tüm gazi ve şehit yakınlarının sorunlarıyla bizzat ilgilenen; Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, biz buraya dertlerinizi dinlemek için geldik. Bir olacağız, hüsnüniyet ile tüm sorunlarının üstesinden gelinecektir. ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.