Cizre'de 200 Hafız için hafızlık icazet merasimi düzenlendi

Cizre'de 200 Hafız için hafızlık icazet merasimi düzenlendi
Şırnak Merkez, Cizre ve Silopi ilçelerindeki yatılı Kuran Kurslarındaki eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olan 200 Hafız için Cizre'de Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. ...

Şırnak Merkez, Cizre ve Silopi ilçelerindeki yatılı Kuran Kurslarındaki eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olan 200 Hafız için Cizre'de Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Şırnak İl Müftülüğü tarafından Şırnak Merkez,Cizre ve Silopi İlçelerinde 2019-2020-2021 yıllarında Yatılı Kuran Kurslarında almış oldukları eğitimi başarı ile tamamlayan 200 Hafız için Cizre İlçe Stadyumunda Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Cizre Şehir stadyumunda düzenlenen ve vatandaşların türbinleri doldurduğu merasim töreninde görme engelli bir hafızın araçla türbinlerin önünden geçişi sırasında protokoldekiler ve türbinlerdeki yüzlerce kişi ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Şırnak Merkez,Cizre ve Silopi İlçelerindeki Kuran kurslarından mezun olan 200 Hafıza icazet diplomaları ve hediyeleri Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Mantı, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç,Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Can Kazım Kuruca tarafından törenle verildi.

Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği Hafızlık İcazet Töreninde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Taştan,bugün 200 evladımızın hafızlık merasim törenine katılmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Çok müstesna bir anı yaşadıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla,Hafızlara yönelik yaptığı konuşmada Hafızlığınızı tamamladınız. Allah, ömrünüzün sonuna kadar muhafaza etmenizi nasip eder. Rabbim Kuran ahlakıyla bir ömür nasip etsin. Ben inanıyorum ki sizler Kuranı muhafaza ettiğiniz sürece, rabbimiz sizleri muhafazası altına alacaktır inşallah. İnşallah bu merasim, gençlerimize hafızlığı özendirecek, gençlerimize Kuranı sevdirecek inşallah. Rabbimiz, sizleri bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin güzel yarınlarına hizmet etmeyi nasip etsin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Aileler, ne güzelki yarın ahirette sizlere şefaat imkanına sahip Cenabı hakkın takdirini kazanan güzel hafızlar inşallah yarın sizlere şefaat imkanına sahip olabilecekler. Öğretmenler ne mübarek iş yapıyorsunuz cenabı hakkın rızasını kazanmış ve Kuranı öğrenen ve öğreten ne mutlu sizlere Allah, dinine hizmetten bizleri ayırmasın. Sizin gibi hafızlara hizmetten de ayırmasın inşallah. Çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah sizin katılımı, ilginiz, alakanız, bu bölge ki manevi mimarlar yetiştirmiş bu bölge inşallah geleceklere de diğer ailelere de örnek olacak. İler de inşallah binlerce kişinin merasimini yapmayı nasip eder.”diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Mantı ise,Kuranı Kerim nurdur, Kuranı Kerim hayatımızın rehberidir. Kuranı Kerim Allah'ın kitabıdır. Peygamber efendimiz şöyle buyurur, kimin kalbinde, zihninde, Kurandan bir ayet yoksa Kurandan hiçbir şey ezberlemişse o sanki harebeye dönüşmüş bir ev gibidir. Biz kadın erkek bütün Müslümanlar Kuranı okumakla, öğrenmekle, ezberlemekle ve kuranın dediği gibi yaşamakla sorumluyuz. Kuranı kerim kadın erkek bütün Müslümanlara gelen bir kitaptır. Kuran Allahın kelamıdır. Kuran Allahın sapa sağlam ipidir. Kim ona sımsıkı tutunursa yolunu şaşırmaz. Kuran insanı cennete götüren yoldur. Sizlere teşekkür ediyorum bu evlatlarımızın Kuranı Kerimi öğrenmesi ve ezberlemesini için gayret ettiniz. Şimdi Kuranı yaşamaları için aynı şekilde lütfen destek olun. Çünkü yüce dinimiz İslam üç şey bekler; birincisi Kuranı okumaktır, ikincisi Kuranı anlamaktır, Kuranın bize ne dediğini, Allahın bize ne emrettiğin anlama mecburiyetimiz vardır ve üçüncüsü ise Kuranı yaşamaktır. Bu güzel evlatlarımız Kuranı ezberlediler şimdi Kuranı anlayıp yaşamanın vakti geldi. Allah onları Kuranın izinden ayırmasın. Allah bu topraklarda hafızlarımızı eksik etmesin. Rabbim, evlatlarımızı, nesillerimizi, geleceğimizi Kuranla aydınlatsın. Kuranı kerimi ezberlemek çok zor ve meşakatlı bir işdir ama çok kıymetli emektir. Bu emek esnasında yavrularımıza yardımcı olan hoca hanımlara ve kuran öğreticilerine çok teşekkür ediyorum. Biz onlara minnettarız ve bu topraklarda Kuranı Kerimi daima ezberlenir olması okunur ve yaşanır olamsı için rabbimden niyazda bulunuyorum. Allah bizi Kuranı Keirmin izinden, Kuranın tozundan Kuranın ayetinden ve süresinden ayırmasın.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran Kurslarından mezun olan kursiyerlere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Cizre İlçe Stadyumunda düzenlenen Merasim Törenine Vali Ali Hamza Pehlivan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Mushaflari İnceleme Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Yelek, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, İş İnsanları Osman Kaan ve Ahmet Sarı ile Şırnak Belediye Başkan V. Ayten Akgül, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Refik Özsoy, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Kurum Müdürleri, İlçe Müftülerimiz, Çevre il ve ilçelerden din adamları, imamlar, vaizler ve STK temsilcileri, hafız öğrencilerimiz ve aileleri çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.