CİZRE’DE ÇİFTÇİLERE ÇADIR, GÜNEŞ ENERJİ PANELİ, SÜT SAĞIM MAKİNESİ VE YAYIK MAKİNELERİ DAĞITILDI

CİZRE’DE ÇİFTÇİLERE ÇADIR, GÜNEŞ ENERJİ PANELİ, SÜT SAĞIM MAKİNESİ VE YAYIK MAKİNELERİ DAĞITILDI
Cizre Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen “Sütçülükte...

Cizre Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen “Sütçülükte Nasırlı Eller Projesi” kapsamında çiftçilere 50 adet çadır, 100 adet süt sağım makinesi, yayık makineleri ve güneş enerji panelleri dağıtıldı.

Cizre Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen Cizre'de “Sütçülükte Nasırlı Eller Projesi” kapsamında gerçekleştirilen programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Buğday, Köy Muhtarları, Şırnak Süt ve Keçi Koyun Üreticileri Birlik Başkanları ve Cizre Ziraat Odası Başkanı katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce belirlenen kriterleri yerine getiren çiftçilere 50 adet çadır, 100 adet süt sağım makinesi, yayık makineleri ve güneş enerji panelleri dağıtıldı.

Kaymakamlık bahçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, çiftçilerimiz süt sağım makineleri ile daha hijyenik ve sağlıklı ortamlarda hayvanlarının sağımını gerçekleştirebileceğini söyledi. Kaymakam Tunç, ellerindeki fırsat ve imkanları vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istediklerini belirtip, sürekli çiftçilerin yanında olacaklarını ve yeni projeler üreteceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Tunç, Tarım ve Orman İl Müdürü, İlçe Müdürü, İlgili STK Başkanları, Köy Muhtarları ve çiftçilerle birlikte kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelerek, çiftçilerin talep ve sorunlarını dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.