CİZRE’DE GAZİLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

CİZRE’DE GAZİLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Gaziler Günü, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı. Sakarya meydan muharebesinin...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Gaziler Günü, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasını müteakip, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921 günü ve 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 100 yıldönümü Cizre'de büyük bir coşku ile kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen programa; Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, Garnizon Komutanı Albay Hakan Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yzb. Okan Talay, Şehit ve Gazi Derneği Başkanı Mehmet Atak,gaziler, kamu kurum müdürleri, siyasi partiler ve STK temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan program; saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Törende konuşan Kıbrıs Gazisi Abbas Yılmaz bugün olsa yine giderim eğer ölürsek şehit, kalırsak da gazi oluruz diyerek, tüm aziz şehitleri, ebediyete intikal eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad etti.

Tören, Recep Tayyip Erdoğan Lisesi öğrencilerinden Mizgin Sakcak'ın günün anlam ve önemini belirten “Yaşasın Kahraman Gazi” şiirinin okumasıyla son buldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.