Cizre’de “İhracat’ın Yıldızları” Ödül Töreni Düzenledi

Cizre’de “İhracat’ın Yıldızları” Ödül Töreni Düzenledi
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “İhracat'ın Yıldızları ” ödül töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Cizre Ticaret ve Sanayi...

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “İhracat'ın Yıldızları ” ödül töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından bölgede faaliyet yapan ve Türkiye'de en çok ihracat yapan ilk 100 firma arasına giren beş firmaya İhracat Yıldızı ödülü verildi.

Törene Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cizre Kaymakamı Mehmet Tunç, Silopi Kaymakamı . Can Kazım Kuruca, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Alp Giray, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay, İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, İş Adamları Cizre TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Odamıza kayıtlı Firma temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören'de konuşma yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, tüm katılımcılara teşekkür ederek, ödül alan firmaları tebrik etti.

Başkan Sevinç, konuşmasında, Son yıllarda hem ihracatta hem istihdamda büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirterek, bu süreçte Ticaret Bakanımız Sayın Dr.Mehmet Muş Ve Şırnak Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan'nın destek ve katkıları ile temassız ticaretle ihracatımıza ara vermeden bir model oluşturulduğunu ve bunun etkisi ile Şırnak ilimizin 2021 yılı ilk dokuz aylık toplam ihracatı 587 milyon 747 bin dolar olarak gerçekleştiğini, ülke olarak aynı dönem için dış ticaret hacminin, % 13,9 olarak arttığını dile getirdi.

Sevinç; “ihracatımızın bu denli artmasının ana nedeni bizlerden hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Şahsında,Habur Gümrük Bölge Müdürü Sayın Alp Giray,Habur Gümrük Müdürü Sayın Nurol Özkan,Silopi Kaymakamımız Ve Habur Mülki İdare Amiri Sayın Can Kazım Kuruca,Und Habur Yetkilisi Sayın Murat Tatar'a İhracatçı ihracatçı firmalarımız adına şükranlarımızı arz ederiz” ifadelerini kullandı.

Törende, kısa bir konuşma yapan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Üyelerini ve gecede ödül alan firmaları tebrik etti. Vali Pehlivan bölgenin ekonomi alanında kalkınması için gerekli tüm adımların atılacağını söyledi.

Akabinde, İhracat dalında, ilk bin sıralamasına giren, firma temsilcilerine ödülleri Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan,Kaymakam ve Belediye Başkanı Mehmet Tunç ve Protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.