CİZRE’DE OKUL ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

CİZRE’DE OKUL ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
Cizre'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi Cizre'de 2021-2022...

Cizre'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Cizre'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç'un Başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Okan Talay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, İlçe Sağlık Müdür V. Şirin Bil, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Toplantıda; 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İçişleri Bakanlığının Genelgesi kapsamında okul çevresinde alınması gereken her türlü idari önleyici tedbir ilgili kurumlar ile işbirliği yapılarak çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirmeleri sağlanması, risk analizi yapılarak, olumsuz şartların ivedi olarak ilgili kurumlarla irtibat halinde ortadan kaldırılması kararlaştırıldı.

Kolluk kuvvetleri, okul idareleri ve veliler ile el birliği yaparak, okullarda, öğretmenlerin gayretleri, okul aile birliklerinin destekleri ile eğitim öğretim yılını daha verimli, etkin ve etkili olacağını ifade eden Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç; Tüm okullarda kameraların aktif olması, kolluk kuvvetlerinin okul çevrelerinde devriye gezen polis Faaliyetleri, oyun salonları ve internet kafelerin denetilmesi için talimat verdi.

Kaymakam Tunç, Çocukların güvenli bir ortamda eğitim öğretim görebilmeleri için gerek okul içi gerekse okul dışı ve çevresinde ilgili kurumlara ve okul aile birlikleri ile velilere çok büyük iş düşmektedir. Hep birlikte koordinasyon içinde çalışarak, eğitim ve öğretimin huzur içinde geçmesini sağlayacağız. İlçede bulunan tüm okullar ‘okul günleri' kapsamında okul kermesleri düzenlenip, elde edilen gelir ile okul ihtiyaçları karşılanabileceğini vurguladı.

Ayrıca Tunç, okul bahçelerinde bulunan kök trafoların, okul bahçesi dışına çıkarılması için gerekli çalışmaların İlçe DEDAŞ Müdürlüğü ile başlatılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.