Cizreli Milli Sporcu Baran Çelik, Wushu’da Avrupa Şampiyonu oldu

Cizreli Milli Sporcu Baran Çelik, Wushu’da Avrupa Şampiyonu oldu
Bulgaristan'da yapılan Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonasının Final maçında rakibini Nakavt yaparak yenen Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Baran Çelik, Altın Madalya alarak Avrupa Şampiyonu...

Bulgaristan'da yapılan Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonasının Final maçında rakibini Nakavt yaparak yenen Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Baran Çelik, Altın Madalya alarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Antalya'nın Kemer ilçesinde Mart ayında düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası"nda 75 kiloda birinci olan Cizreli Milli Sporcu Baran Çelik, Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Antalya Kemer'de Yapılan hazırlıkların ardından Milli Takım Antrenörleri ile Bulgaristan'da Altın madalya için ringe çıktı. Cizreli Genç Sporcu Baran Çelik,75 Kg. mücadele ettiği Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonasının Final Müsabakasında Sırbistan'lı rakibini teknik nakavtla yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Bulgaristan'daki Müsabakada Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonu olup Altın Madalya kazanan genç sporcu elde ettiği başarıyı tüm Türkiye'ye armağan ettiğini söyledi.

Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonasına çok sıkı bir hazırlık programı ile çalıştıklarını belirten Antrenör Cudi Çelik,”Şampiyonada başarıya gitmek için elimizden gelen her gayreti gösterip genç sporcumuza gerekli teknik bilgileri vererek iyi bir şekilde motive ettik. Müsabaka öncesi kendisine moral vererek onu ringe gönderdik ve sporcumuzda bizleri mahçup etmedi. Kendisine verdiğimiz taktikleri birebir uygulayarak Sırbistan'lı rakibini teknik nakavt ile yenerek hem Altın Madalya'nın sahibi oldu hem de Avrupa Gençler Wushu Kung Fu Şampiyonu oldu. Elde edilen başarıdan dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Çelik, genç sporcumuzun ilk defa katıldığı bir şampiyonadan Altın Madalya alıp, Avrupa Şampiyonu olması bizlere büyük bir gurur kaynağı oldu.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.