DEMİREL’DEN ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ AÇIKLAMASI

DEMİREL’DEN ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ AÇIKLAMASI
Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel;2020 yılı Temmuz-Ağustos dönemi ''Çiğ Süt Destekleme'' ödemeleri hakkında açıklama...

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel;2020 yılı Temmuz-Ağustos dönemi ''Çiğ Süt Destekleme'' ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

''Çiğ Süt Desteklemesi ürettiği çiğ sütü Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren süt işleme tesislerine satan ve Bakanlık Süt Kayıt Sistemi (BSKS) veri tabanına aylık kaydettirip üretici örgütüne üye olan yetiştiricilere ödenmektedir.

Çiğ Süt Desteklemesinden yararlanacak hayvan sahiplerinin, işletmelerinin ve hayvanlarının TÜRKVET veri tabanına kayıtlı olması gerekmektedir. Çiğ Süt Desteklemeleri yıl içerisinde dönemler halinde ödenmektedir.

Şırnak'ta 2020 yılı Temmuz-Ağustos Dönemi Çiğ Süt Desteklemesi kapsamında 17 işletmeye 1.148.270 lt süt için 459.308,00 TL 4 Kasım Çarşamba günü saat 18:00' da TC No/ Vergi Numarasına bakılmaksızın destekleme ödemesi yapılmıştır.

MEYVE HASTALIKLARINA KARŞI BORDO BULAMACI UYGULAMA ZAMANINI KAÇIRMAYALIM

Bordo Bulamacı göztaşı (Bakır Sülfat %98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır. Bordo bulamacı dünyada sıkça kullanılan bir fungusittir. Bordo bulamacı, birçok hastalığa karşı sigorta ilaçlaması olarak yapılır. Sonbahar (yaprakların 3/4'ü yadadöküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele yapılmış olmaktadır. Sonbahar ve ilkbaharda bordo bulamacı kullanmadan bazı bakteriyel hastalıklarda mücadelede tam başarıya ulaşmak mümkün değildir. Bordo bulamacıyla ilgili gerekli tüm bilgiler broşür ve video linki olarak aşağıda sunulmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.