DİCLE KALKINMA AJANSI’NA PERSONEL ALIMI

DİCLE KALKINMA AJANSI’NA PERSONEL ALIMI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından 1 İç Denetçi, 1 Hukuk Müşaviri ve çeşitli branşlardan 7 uzman personel olmak üzere toplam 9 personel alımı yapılacaktır. DİKA'nın...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından 1 İç Denetçi, 1 Hukuk Müşaviri ve çeşitli branşlardan 7 uzman personel olmak üzere toplam 9 personel alımı yapılacaktır.

DİKA'nın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi'ndeki Mardin, Batman, Siirt ve Şırnakillerinde görevlendirilmek üzeredokuz personel alımı gerçekleştirilecektir. Bunlardan İç Denetçi ve Hukuk Müşaviri Ajans merkezi olan Mardin'de, yedi uzman personel ise Genel Sekreterliğin uygun göreceği dört ilden birinde istihdam edilecektir.

Personel alımına başvuracak adayların tümünde aranan şartların başındaen az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tablolarda belirtilen bölümlerindenveya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmak gerekmektedir.

Uzman Personel ve Hukuk Müşaviri adaylarında aranan şartlarda,Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 veya 2020 yıllarında yapılan, Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 Puan almış olmak gerekmektedir. Ayrıca personel başvuru tarihinden önceki beş yıl içinde İngilizce dilinden yapılanYabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından(YDS) en az 70 puan (C) düzeyinde veya bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan en az (C) düzeyine karşılık gelen puan almış olmak gerekmektedir.

İç Denetçi pozisyonuna başvuracak adaylarda iseKPSS puanı yerine kamuda veya özel sektörde denetim elemanı olarak en az beş yıl çalışmış olmak ve personel başvuru tarihinden önceki beş yıl içinde İngilizce dilinden YDS'den en az 60 puan (D) düzeyinde veya bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavda en az (D) düzeyine karşılık gelen puan almış olmak gerekmektedir.

Başvurular 14Aralık 2020 tarihinde başlayacak olup 25 Aralık 2020 Saat 23.59'a kadar “www.ajanssinavbasvuru.sanayi.gov.tr” internet adresinden online olarak yapılacaktır. İlgili adreste bulunan“Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonraadaylarınyukarıda belirtilen sınav giriş şartlarını ve tercih nedenlerini kanıtlayıcı bilgi ve belgeleri dijital ortamda başvuruformunun ilgili bölümlerine eklemeleri zorunludur.Sadece internet ortamında yapılan başvurular geçerli sayılacak olup elden, posta veya elektronik postayoluyla yapılacak başvurular ile ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ön değerlendirme sonuçlarına göre “Sözlü Sınava” (Mülakata) katılmaya hak kazananların açıklanma tarihi 31 Aralık 2020'dir. Sonuçlar Dicle Kalkınma Ajansı'nın www.dika.org.tr internet sitesindeki duyurular bölümünde ilan edilecektir. Sözlü sınav,Ajans'ın ana hizmet binasının“Yenişehir Mah. Kızıltepe Cad. No: 6/1 Artuklu-MARDİN” adresinde yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.