DİN GÖREVLİLERİNE YAZ KUR'AN KURSU ÖNCESİ EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

DİN GÖREVLİLERİNE YAZ KUR'AN KURSU ÖNCESİ EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ
Şırnak'ta yaz Kur'an kurslarında görev alacak öğreticilere seminer verildi. 28-29 Haziran tarihlerinde müftülük konferans salonunda Geylani Camii İmam-Hatibi Şakir Öngün'ün...

Şırnak'ta yaz Kur'an kurslarında görev alacak öğreticilere seminer verildi.

28-29 Haziran tarihlerinde müftülük konferans salonunda Geylani Camii İmam-Hatibi Şakir Öngün'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminer, İl Müftümüz Mehmet Taştan, İl Müftü Yardımcısı Hanifi Özlen, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muhdi Gündüz, Şube Müdürü Halil Kılınç, İmam-Hatip Engin Olaş ve Kur'an Kursu Öğreticisi Zeynep Durgun tarafından verildi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, kurs kayıtlarının nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursu Raporları sonucunda yapılacak olan eğitim-öğretimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetlerin yapılabileceği, Eğitim Öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği gibi hususlarda bilgilendirmeler yapıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Muhdi Gündüz, 2021 Yaz Kur'an Kursları kapsamında görevlendirilecek personele Çocuk ve Ergen psikolojisi ve Mahremiyet Eğitiminde dikkat edilmesi gereken ilkeler konusunda bilgi verdi.

Seminerde; kursa başlarken dikkat edilmesi gereken hususlar, öğrenciyi ve öğreticiyi bekleyen sorunlar, öğrencilerle iletişim, derslerin işlenişi, öğretim yöntem ve teknikleri, öğretim metodu, sorunların çözümü, mahremiyet bilinci, çocuk istismarı ve mevzuat hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İl Müftüsü Mehmet Taştan, kursta görevli personele eğitim öğretim faaliyetlerinde başarılar dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.