FIRINCILARIN ZORLU RAMAZAN MESAİSİ

FIRINCILARIN ZORLU RAMAZAN MESAİSİ
Fırıncılar, Ramazan ayında oruçlu halleriyle 350-400 derece sıcaklıkta çalışmaya devam ediyorlar. Ramazan ayını en zor şartlarda yaşayan mesleklerden biri de fırıncılar. Sabah erken saatlerde işlerinin...

Fırıncılar, Ramazan ayında oruçlu halleriyle 350-400 derece sıcaklıkta çalışmaya devam ediyorlar.

Ramazan ayını en zor şartlarda yaşayan mesleklerden biri de fırıncılar. Sabah erken saatlerde işlerinin başına geçen fırın ustaları, yaktıkları fırınlarda vatandaşa hizmet veriyorlar. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle birlikte fırınlarda yoğun bir pide mesai de başlamış oldu. Şırnak'ta iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte iftarını sıcak pideyle açmak isteyen vatandaşlar fırınlara akın ediyor.

Şırnak'ta Fırın işleten Ünal Usta, vatandaşların mağdur olmaması için ramazan ayında 24 saat hizmet verdiklerini söyledi. Fırın sıcaklığına rağmen vatandaşlara hizmet ettiklerini dile getiren Fırın işletmecisi Ünal, geçen yıllara oranla ramazan ayının bu yıl ilkbahara denk gelmesinden dolayı daha serin bir hava olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Sabah erken saatlerinde başlayarak sahura kadar ekmek, pide ve simit çıkarıyoruz. Ramazan bu yıl serin geçiyor. Ancak fırın başında olduğumuz için çok etkileniyoruz. Çünkü buranın sıcaklığı 400 dereceyi buluyor. Geçen yıllarda da çok yoruluyorduk, bu yıl havalar biraz daha serin geçtiği için fazla zorlanmıyoruz."

Ünal usta konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Yoğunluğun oluşmaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Pide almak için gelen vatandaşlar da yoğunluğun oluşmaması için hassasiyet gösteriyorlar. Şükür şu ana kadar olumsuz bir durum da yaşamadık. İşlerimiz pandemi nedeniyle geçen seneye oranla biraz daha sakin. Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda iftardan bir saat önce pide üretimini durduruyoruz. Bu saatten sonra da sadece satışa başlıyoruz."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.